© Dirk Kerstens

Priscilla Boateng (23)

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik heb al vijf bevallingen zelfstandig begeleid”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Priscilla Boateng (23).

“Ik ga tien weken stage volgen in Ghana dit jaar. Heel spannend, want ik ben er lang niet geweest. Ik kom uit dat land en ben zes jaar geleden naar hier gekomen om te studeren. Aanvankelijk wilde ik Vroedkunde studeren in België om daarna met die kennis terug naar mijn thuisland te gaan. Maar ondertussen ben ik niet meer 100% zeker van dat plan.”

 “Die stage wordt een goed moment om te zien of het echt iets voor mij is om daar te werken. Daarna kan ik beter beslissen of ik voorgoed terug ga of niet. Ik ben benieuwd of er veel verschillen zijn tussen de zorg hier en daar. Maar eerst moet ik mijn Belgische stage van acht weken afmaken hier. Dat zijn zware, maar mooie dagen. Ik heb al vijf bevallingen zelfstandig mogen begeleiden en heb al bij tien bevallingen geassisteerd. Op het einde van de opleiding moeten we veertig bevallingen zelfstandig gedaan hebben.”

“Een bevalling is een prachtig moment om van dichtbij mee te maken. Voor de mama’s is het even moeilijk, maar het is mooi om te zien hoe ze reageren als het kindje in hun armen wordt gelegd. Bij een paar bevallingen traden er complicaties op. Dan moeten we alert zijn en snel ingrijpen. Ik maak nu jammer genoeg wel vanop de eerste rij mee wat er allemaal kan mislopen bij een bevalling. Een gezond kindje en een gezonde mama is het belangrijkste, dat heb ik al zeker geleerd.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio