De Hyundai op waterstof. 

De Hyundai op waterstof. © Diagnose Car

Studenten bouwen auto op waterstof om tot lesvoertuig voor autotechnische scholen

Sint-Katelijne-Waver -

Auto-importeur Alcomotive schonk deze week een Hyundai IX 35 op waterstof aan Campus De Nayer van de Thomas More hogeschool in Sint-Katelijne-Waver. Het voertuig wordt omgebouwd tot lesvoertuig en ter beschikking gesteld van de Mechelse autotechnische scholen.

Stijn Van de Sande

Alcomotive uit Kontich is de officiële importeur van onder andere Hyundai en Suzuki. Het bedrijf zegt zich naar eigen zeggen erg bewust te zijn van de grote nood aan geschikte arbeidskrachten in de autosector. Om de stijgende inzet van de sector op waterstofvoertuigen ook door te trekken naar de scholen, schonk het bedrijf een Hyundai IX 35 op waterstof aan Campus De Nayer van Thomas More.

De schenking gebeurde via Diagnose Car. Het bedrijf wil een brug vormen tussen de Vlaamse invoerders en concessies enerzijds en de scholen waar toekomstige automonteurs opgeleid worden anderzijds. “Voor een autotechnische school is het haast onmogelijk om een waterstofvoertuig aan te kopen”, zegt Dirk Goyvaerts van Diagnose Car. “Maar door samen te werken met hogescholen, kunnen we de medewerkers van morgen toch kennis laten maken met de technologie.”

Alternatieve aandrijfsystemen

De studenten van Campus De Nayer bouwen de auto de komende maanden om tot een leervoertuig. Vanaf september 2022 kan de Hyundai gereserveerd worden door Mechelse scholen voor lessen over alternatieve aandrijfsystemen. “De nieuwe technologie wordt zo behapbaar voor de leerlingen die mee evolueren in de nieuwste technieken. De leerkrachten autotechnieken ontvangen bovendien een opleiding die hen voorbereidt op de lesmogelijkheden van het voertuig”, aldus Goyvaerts.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio