© Fred Debrock

Politie betrapt 17 personen met drugs op lijnbussen (en vangt ook een grasparkiet)

Turnhout -

De politie regio Turnhout heeft zaterdagavond bij een controle op de N12 tussen Turnhout en Tilburg zeventien personen op lijnbussen betrapt met verdovende middelen. In een gecontroleerde auto lag ook een vuurwapen.

Een controleactie op het drugstoerisme in de buurt van de Steenweg op Oosthoven in Turnhout heeft zaterdagavond volgens de politie meer opgeleverd dan alleen maar drugs. Zeventien reizigers die werden gecontroleerd op verschillende lijnbussen vanuit Nederland hadden verdovende middelen bij zich. “Verder troffen onze collega’s in een auto die ze tijdens de actie aan de kant zetten ook een vuurwapen aan. Twee chauffeurs legden een positieve drugstest af. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken”, zegt een woordvoerder van de lokale politie regio Turnhout. “Daarnaast werd ook een man opgepakt die geseind stond voor een bevel tot gevangenneming.”

De politie deed bovendien een wel heel bijzondere vangst: een gele parkiet. “Die parkiet kwam tijdens een verhoor doodleuk een van onze voertuigen ingevlogen. Niet dat de vogel iets te melden had, maar hij had het er blijkbaar wel naar zijn zin. Want weer wegvliegen zat er niet meer in”, luidt het bij de politie. De inspecteurs hebben de vogel voorlopig meegenomen en zullen zich de komende dagen over het diertje ontfermen, tot de eigenaar zich meldt. (bvdl) 

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio