Meteen bommetje in eerste studioshow ‘K2 zoekt K3’: favoriete én een van de jongens al naar huis

De eerste studioshow van K2 zoekt K3 zorgde meteen voor een bommetje. Giana De Kat uit Hoevenen, een van de topfavorieten, werd huiswaarts gestuurd. Ook Nederlander Dirk zal niet het nieuwe K3’tje worden.

Het was even slikken voor de 19-jarige Giana. Ze haalde een van de allerhoogste scores tijdens de auditie-afleveringen. Ook tijdens de bootcamp slaagde ze met verve in alle opdrachten, ondanks haar onzekerheid. Jong, blond en nog zeer kneedbaar. Het leek op voorhand een ideale opvolgster voor Klaasje.

Giana uit Hoevenen ligt eruit. 

Giana uit Hoevenen ligt eruit. ©  RR

Maar de jury, waar dit seizoen voor het eerst Gert Verhulst deel van uitmaakte, zag het anders. “Ik geloof niet wat je zingt”, vond jurylid Samantha Steenwijk. Omdat Giana een liedje over oma’s zong, danste haar eigen oma mee. “Leuk afleidingsmanoeuvre”, vond jurylid Natalia, die niet zo lyrisch was over de zang.

LEES OOK: Giana, één van de favorieten uit ‘K2 zoekt K3’: “Op mijn vijfde gaf ik al shows. Voor 20 cent inkom”

De kans dat een jongen Klaasje zal opvolgen, is ook behoorlijk klein geworden. Dirk moest het veld ruimen, alleen Luca en Remi blijven nog over. Zelfs jurylid Ingeborg was niet positief over Dirk: “Het beste stuk was toen je gedaan had met zingen en je alleen nog moest dansen.”

Ook Dirk zal Klaasje niet opvolgen. 

Ook Dirk zal Klaasje niet opvolgen. © RR

De Nederlandse Julia kroop door het oog van de naald. Ook zij had te weinig punten om door te stoten, maar werd opgevist door Hanne en Marthe.

Diede haalde met ruime voorsprong de eerste plaats. Ook de Limburgse Amy scoorde erg hoog.

Ondertussen klinkt er veel gemor bij de Nederlandse kijkers van K2 zoekt K3. De uitzendingen lopen er immers twee weken achter, terwijl alle spoilers over volgende afleveringen al online te vinden zijn. Daardoor haken de tv-kijkers af. Vrijdag waren er amper 227.000 kijkers op zender SBS6, slechts een derde van het aantal dat naar de eerste aflevering keek. (tove)

LEES OOK: Wordt de Antwerpse psychologe Kato (25) het nieuwe K3’tje? “De kans dat ik win, schat ik nog altijd klein in”