©  BELGA

Lierse K. geeft in het slot de zege en de tweede plaats uit handen tegen Deinze

Lierse K. leek op weg naar een nieuwe thuisoverwinning in de 1B Pro League, maar een pareltje van Dansoko in de toegevoegde tijd besliste daar anders over. Deinze was op voorsprong gekomen in Lier, maar in twee dolle minuten gingen de Pallieters op en over de Oost-Vlamingen via Maes en Limbombe. Door de late gelijkmaker liet Lierse K. na om naar een voorlopige tweede plaats te klimmen in de stand.

Gino Van Looy

De match begon veelbelovend met een kopbal van Yagan: over. Deinze reageerde maar Staelens kon met zijn hoofd net niet bij een voorzet. Hierna viel de match helemaal stil. Lierse ving Deinze goed op. De bezoekers probeerden via de bedrijvige Challouk en Abrahams voor gevaar te zorgen,maar het verliep allemaal veel te slordig. Dat leidde zelfs tot wanhoopspogingen zoals die van Boone, die vanop dertig meter heel hoog over trapte. Lierse ving Deinze makkelijk op en kreeg zelf een goede kans toen Poelmans een voorzet in een tijd op de slof nam aan de tweede paal en ook deze bal ging over. Wat later was het Maes die het van aan de rand van het strafschopgebied probeerde, maar Vandenberghe pakte. Lierse leek met 0-0 te gaan rusten, maar een voorzet van op links werd niet goed weggewerkt en Hendrickx kon binnen trappen. Een koude douche voor de thuisploeg, die net voor de rust nog de beste kans van de eerste helft kreeg. Na een aanval over links legde Abdallah terug op Maes. Wéér over.

Deinze kwam heel gretig uit de kleedkamer en na een vrije trap kopte Boone al onmiddellijk op de lat. Lierse reageerde met een schot van Maes dat te zwak was om Vandenberghe te verontrusten. Die moest wat later opnieuw aan het werk toen een verre voorzet van Poelmans dreigde binnen te vallen. Deinze liet het balbezit aan Lierse. Na een mooie aanval over rechts legde Limbombe terug op Abdallah, wiens schot over doel werd getikt door Vandenberghe. Lierse werd met de minuut dominanter en toen de bedrijvige Limbombe gehaakt werd door Boone ging de bal op de stip. Maes klaarde de klus feilloos. Deinze dreigde nog eens via een vluchtschot van Abrahams, maar De Smet pakte zonder veel problemen. Het was echter opnieuw de ongrijpbare Limbombe die door de Deinze-afweer sneed en overhoeks binnentrapte.

 

 ©  BELGA

Deinze moest nu opnieuw vol aan de bak. Eerst Tarfi en daarna Vansteenkiste zagen in dezelfde fase hun schot van de lijn gekeerd. Lierse kwam met de schrik vrij. De bezoekers hadden nu opnieuw meer balbezit, maar de precisie ontbrak. Lierse leek op weg naar zijn vierde thuiszege , tot de ingevallen Dansoko daar anders over besliste, met een streep vanop twintig meter recht in de winkelhaak. In de slotfase was er nog een discutabele strafschopfase waarbij Denil niet naar de stip wees, wat de gemoederen even verhitte en tot tumult leidde op de Lierse-bank.

Lierse bleef dus steken op een gelijkspel tegen Deinze. Over heel de match gezien misschien wel een billijk resultaat, maar de late gelijkmaker bederfde toch wel de pret in Lier.

Lierse K.: De Smet, Schuermans, Hendrickx, Van Acker, Limbombe, Maes (87’ Schouterden), Bitsindou, Gillekens, Abdallah (80’ Naessens), Poelmans, Yagan (65’ G.D Schryver)

Deinze: Vandenberghe, Boone, Bizimana (77’ Vansteekiste), Lecomte (87’ Dansoko), Staelens, Hendrickx, Challouk, Prychynenko , Janssens, Abrahams (77’ Tarfi), De Belder (58’ Mertens)

Doelpunten: 38’ Hendrickx 0-1, 71’ Maes 1-1 (strafschop), 73’ Limbombe 2-1, 90’ Dansoko 2-2

Geel: 43’ Bitsindou, 53’ Prychynenko, 86’ Janssens, 89’ Limbombe

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws