Alec Baldwin wordt niet verdacht. 

Alec Baldwin wordt niet verdacht. ©  Jim Weber/The New Mexican

Onderzoek schot Baldwin op filmset focust op twee medewerkers

Het onderzoek naar het dodelijke schot van de Amerikaanse acteur Alec Baldwin op de set van de film Rust focust vooral op twee medewerkers, de filmwapensmid en de assistent-regisseur van de film. Die twee zouden het wapen waarmee het schot werd gelost, het laatst in handen hebben gehad, zo staat in een politierapport dat Amerikaanse media in handen kregen.

Bron: BELGA

Het gaat om Hannah Gutierrez Reed, die het wapen had klaargemaakt, en om regieassistent Dave Halls, die bekendstaat als een doorgewinterde professional. Hij gaf het wapen aan Baldwin, die de 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins ermee doodschoot. Volgens Halls was het wapen “koud”, wat betekent dat er geen kogels in zaten. De wapensmid zou na het desbetreffende schot eerst de lege huls uit het wapen hebben gehaald, voordat ze het pistool aan de politie overhandigde.

Het geweer diende als rekwisiet. Daarin zaten één echte kogel en enkele losse flodders. Die worden op een filmset gebruikt zodat een knalgeluid ontstaat maar er geen kogel wordt afgevuurd als de trekker wordt overgehaald.

Tegen Baldwin is geen aanklacht ingediend. Hij verklaarde dat hij niet wist dat het wapen een echte kogel bevatte. Hutchins overleed vrijwel direct na het schot. Regisseur Joel Souza raakt gewond. Na een korte ziekenhuisopname mocht hij naar huis om verder te herstellen.

LEES OOK: Vrouw die verantwoordelijk was voor wapen Alec Baldwin twijfelde “of ze wel klaar was” voor job als wapenmeester