©  BELGA

Sprookjesweek van Malisse in Antwerpen eindigt in halve finale: “Volgend jaar terug… in de bar”

De rentree van Xavier Malisse in het tenniscircuit is zaterdagavond ten einde gekomen in de halve finale van het dubbelspeltoernooi op de European Open, het ATP-toernooi van Antwerpen. Aan de zijde van zijn poulain Lloyd Harris bleek de Nederlandse tandem Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer, de derde reekshoofden in de Scheldestad, met 6-4 en 6-2 een maatje te groot.

Laurens Van Heuverswijn

In de vorige ronde hadden de Kortrijkzaan en de Zuid-Afrikaan topreekshoofden Ivan Dodig en Marcelo Melo uit het toernooi geknikkerd. Malisse maakte na een tennispensioen van acht jaar een eenmalige comeback, waarin hij het dus verrassend tot de halve eindstrijd schopte.

Koolhof en Rojer bikkelen zondagvoormiddag met het Franse duo Nicolas Mahut en Fabrice Martin, de tweede reekshoofden, om de eindwinst.

Een echte comeback zit er niet in, liet The X-Man verstaan. “Een comeback? Ik heb erover nagedacht, maar dat gaat niet lukken. Het lichaam wil niet meer mee. Voor een drietal matchen gaat het nog, maar vandaag ging het iets te snel.”

Tot slot vroeg presentatrice Sabine Appelmans of Malisse volgend jaar wel opnieuw zijn opwachting maakt in Antwerpen. “In de bar!”, lachte hij breeduit.

Vastgoed

Jobs in de regio