©  BELGA

Argentijn Schwartzman en Italiaan Sinner spelen finale van European Open

Diego Schwartzman (ATP 13) heeft zaterdagavond het tweede en laatste ticket gegrepen voor de finale van de European Open (hardcourt/508.600 euro), het ATP-toernooi van Antwerpen. In de halve eindstrijd ging de Amerikaan Jenson Brooksby (ATP 70) voor de bijl met 6-4 en 6-0.

Laurens Van HeuverswijnBron: BELGA

In die finale wacht Jannik Sinner (ATP 16), het Italiaanse eerste reekshoofd in de Scheldestad. Hij rekende eerder op de dag af met de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris (ATP 32), de poulain van Xavier Malisse. Het werd 6-2 en 6-2.

Schwartzman, het tweede reekshoofd, haalde al twee maal eerder de finale in Antwerpen, maar moest daarin telkens de duimen leggen. De Argentijn hoopt zich te revancheren en zo een vijfde ATP-titel in de wacht te slepen.

Sinner, nog altijd maar 20 jaar, gaat op Belgische bodem eveneens op zoek naar zijn vijfde ATP-zege. Eerder dit jaar kroonde hij zich al tot eindwinnaar in het Bulgaarse Sofia, het Amerikaanse Washington en het Australische Melbourne. In 2020 was de jongeling de beste in Sofia, wat hem zijn eerste ATP-triomf opleverde.

Vastgoed

Jobs in de regio