De politie heeft drie voertuigen in beslag genomen. 

De politie heeft drie voertuigen in beslag genomen. © Politie Antwerpen

Bijna 300 overtreders betrapt tijdens verkeerscontroles

Antwerpen -

Tijdens een gezamenlijke actie van de verkeersondersteuningsteams van de regio‘s Zuid, West en Centrum, werden bijna 300 overtredingen vastgesteld. Tijdens de actie werd gebruikt gemaakt van de veiligheidscamera’s om de pakkans te vergroten. De politie heeft drie voertuigen in beslag genomen. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs afgeven omdat ze positief testten op drugs.

nelo

“250 overtredingen werden vastgesteld op de Charles De Costerlaan”, vertelt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Het betroffen allemaal bestuurders die via de grasberm probeerden de file te omzeilen. Zij mogen zich allemaal aan een boete verwachten.”

Op de Maria-Theresialei werd de bestuurder van een Porsche gecontroleerd. Hij bleek veroordeeld te zijn tot een rijverbod en stond ook nog geseind voor eerdere rijverboden. De magistraat besliste het voertuig te takelen om zo nieuwe inbreuken te vermijden.

“In de Sudermanstraat reed een man zonder rijbewijs met de wagen”, gaat Migom verder. “Hij beweerde zijn rijbewijs thuis te zijn vergeten, maar na een controle bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Omdat het niet de eerste keer was dat hij rondreed zonder rijbewijs werd zijn voertuig getakeld.”

Ook een bromfietser op de Bolivarplaats bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Hij liet een vriend ter plaatse komen om de bromfiets op te pikken. “Toen de politieploeg de plaats verliet, konden collega‘s via de veiligheidscamera’s vaststellen dat de betrapte bestuurder meteen zelf opnieuw de bromfiets bestuurde. De politie hield hem opnieuw staande en nam het voertuig in beslag.”

Tot slot werden ook twee rijbewijzen van bestuurders ingetrokken omdat ze positief testten op het gebruik van drugs.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio