Fotografen Karl Staepels en Rita Verduyckt. 

Fotografen Karl Staepels en Rita Verduyckt. © rr

Foto’s tonen gruweldaden Tweede Wereldoorlog

Lier -

In galerie Brandtpoort in de Berlarij 66 in Lier loopt van zaterdag 30 oktober tot zondag 14 november de tentoonstelling Shadows of the Past. Fotografen Rita Verduyckt en Karl Staepels illustreren gruweldaden van de Tweede Wereldoorlog.

“Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden vanuit Lier joden gedeporteerd. Ook werden verzetsstrijders opgepakt en gemarteld. Samen met Rita Verduyckt illustreer ik deze aangrijpende gebeurtenissen. Niet als een historisch document, maar via een compilatie van hedendaagse beelden die de donkerte en de tristesse van die gruwelijkheden evoceren. Door deze aanpak stijgen de werken ver uit boven het kader van een letterlijke invulling: de tentoonstelling vormt zo een beklijvend geheel over universele emoties als angst, melancholie en intens verdriet”, zegt Karl Staepels.

Rita Verduyckt en Karl Staepels zijn lid van Fotocollectief Cornetto uit Lier. Rita Verduyckt vond de inspiratie voor haar beelden op de site van het fort van Breendonk. Hiermee wil zij de gruwelijkheden in beeld brengen waaraan Lierse verzetsstrijders onderworpen werden. Karl Staepels zocht materiaal bijeen op diverse plaatsen die door hun geladen sfeer het topic van de jodendeportatie belichten.

De expo is open op zaterdag en zondag van 12 tot 18u.  (cvr)

Galerie Brandtpoort.

Galerie Brandtpoort. © Chris Van RompaeyMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio