© atv

Al ruim 150 mensen gaan kaarsje branden voor 1-jarig meisje dat leven liet bij tragisch ongeval aan kinderopvang

Sint-Job -

De oproep op Facebook om zondagavond een kaarsje te branden voor het 1-jarige meisje dat donderdag de aanrijding bij Kinderopvang Klim-Op niet overleefde, wordt goed gedeeld. Sint-Job leeft mee en wil dat ook tonen.

Al 165 mensen hebben gereageerd op de oproep ‘Laat ons een kaarsje branden voor een overleden kind’ op zondagavond tussen 18u en 18.30u. “Zet allemaal een kaarsje op straat of voor het raam en betuig steun aan de ouders, familie, vrienden en kennissen”, luidt de oproep. Hiermee wil Sint-Job een hart onder de riem steken van de familie die donderdagavond bij een dramatisch ongeval een dochtertje van 1 jaar en 4 maanden moest afgeven.

Sint-Job steunt met knuffels en bloemen en brandt zondagavond ook een kaarsje ter nagedachtenis van het meisje dat op de oprit van Kinderopvang Klim-Op werd aangereden. 

Sint-Job steunt met knuffels en bloemen en brandt zondagavond ook een kaarsje ter nagedachtenis van het meisje dat op de oprit van Kinderopvang Klim-Op werd aangereden. 

De verslagenheid is groot en Sint-Job leeft mee met zowel de getroffen families als de medewerkers van Kinderopvang Klim-Op in de Sluisvijfbaan. Die worden nog bijgestaan door slachtofferbejegening waarin politie en brandweer voorzien.

Directeur Filip Van Herck van vrije basisschool Maria Middelares in Sint-Job  waar de kinderen van de getroffen families schoolgaan, biedt op school ruimte om over het drama te praten.

Directeur Filip Van Herck van vrije basisschool Maria Middelares in Sint-Job waar de kinderen van de getroffen families schoolgaan, biedt op school ruimte om over het drama te praten. © Elke Lamens

Ook in de vrije basisschool Maria Middelares in Sint-Job waar de kinderen van beide getroffen families schoollopen, wordt steun geboden. “Wij gaan deze kinderen zeer goed opvangen. We bieden hen een veilige schoolse omgeving waar er ook mogelijkheid is om over dit drama te spreken. Ook de ouders van beide gezinnen willen we ondersteunen waar nodig”, benadrukt directeur Filip Van Herck.

LEES OOK: Verslagenheid in Sint-Job is groot na tragisch ongeval bij kinderopvang: “Dit wil niemand meemaken”

(ella)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio