Studioshows van ‘K2 zoekt K3’ in Nederland pas weken later uitgezonden: “Vervelende spoilers”

Op VTM kan je vanavond kijken naar de allereerste studioshow van ‘K2 zoekt K3’. In Nederland staat het programma enkele weken achter. Daar kwam gisteren pas de vierde auditie-aflevering op de buis. Die grote vertraging wordt bij onze noorderburen niet goed onthaald, zo blijkt uit verontwaardigde reacties op sociale media.

wvb

Omdat ‘K2 zoekt K3’ in Nederland enkele weken later van start is gegaan, zendt SBS6 op dit moment nog de audities uit. Spoilers loeren dus om de hoek.

Het Vlaamse publiek zal straks al weten welke kandidaten doorgaan naar de tweede studioshow, terwijl tv-kijkend Nederland nog niet eens de vijftien deelnemers die de audities overleven zullen kennen.

Online wordt er van alles over het programma gedeeld waardoor de fans over onze landsgrens voortdurend spoilers te zien krijgen.

Op sociale media hebben al heel wat kijkers hun ongenoegen geuit. “Wel vervelend dat ik iets wilde opzoeken over een kandidaat en dat op Wikipedia de uitslag van show 2 al staat. Echt een briljant plan om de uitzendingen 2 weken uit elkaar uit te zenden”, schrijft een kijker op Twitter.

Op Instagram verschijnen er dan weer een hoop memes die de vertraging bekritiseren. De fans schrikken er dan ook niet van dat de kijkcijfers van ‘K2 zoekt K3’ tegenvallen in Nederland. “Iedereen die echt geïnteresseerd, is heeft allang alle spoilers en soms zelfs complete afleveringen gezien van de Belgische tv”, klinkt het onder meer.

De derde auditieshow van ‘K2 zoekt K3’ was goed voor zo’n 463.000 kijkers. Peanuts, als je weet dat er gemiddeld 700.000 Vlamingen naar de show kijken.

De vertraging zal jammer genoeg nog wel even blijven duren. “Tegen de live finale, op zaterdag 27 november, zullen de uitzendingen gelijklopen”, klinkt het bij VTM. “Doordat de bootcamp-aflevering er enkel online wordt uitgezonden en op 13 november de ‘K2 zoekt K3’-uitzending op VTM moet wijken voor voetbal, valt de uitzenddatum van de finale dus wel samen in beide landen. Maar voorlopig zit er inderdaad nog een verschil op.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.