Burgemeester De Wever opent nieuw indoorpark van Plopsa in Antwerpen-Centraal

Antwerpen -

Het indoorpark Plopsa Station Antwerp heeft zaterdag zijn deuren geopend in het Centraal Station van Antwerpen. Kinderen kunnen er niet alleen vijftien attracties van hun favoriete Studio 100-figuren ontdekken, ook de bekendste striphelden van het voormalige Comics Station hebben er hun plekje behouden.

Bron: Belga

De Plopsa Group nam het verlieslatende themapark rond stripfiguren eind 2019 over en investeerde er vijf miljoen euro in om de locatie op te frissen en om te vormen tot Plopsa-park, het negende intussen van de Plopsa Group.

Nieuwe attracties

Zo werden er nieuwe attracties en Studio 100-content toegevoegd, waaronder ‘De Vliegende Fietsen’ van Mega Mindy, ‘Maya’s Speeltuin’, ‘De Bumbamolen’, ‘K3 Discocars’, ‘Storm op Zee’ van Piet Piraat en ‘De Valtoren’ van Wickie de Viking. Ook stripfiguren zoals Lucky Luke, Jommeke, Suske & Wiske, Urbanus en de Smurfen van het voormalige Comics Station zijn nog altijd aanwezig. De vijftien attracties, verdeeld over vier verdiepingen, zijn voornamelijk gericht op kinderen tussen de 2 en 10 jaar.

Plopsa Station Antwerp werd zaterdag officieel ingehuldigd door Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), mede-oprichter van Studio 100 Hans Bourlon en Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof, die samen met een grote schaar het lint doorknipten. “Dit weekend houden we een ‘testopening’, daarna sluiten we het park een week om alles te finetunen op basis van onze bevindingen van dit eerste weekend. Vanaf zaterdag 30 oktober, met de start van de herfstvakantie, gaan we definitief en doorlopend open”, aldus Steve Van den Kerkhof.

 

 ©  belga

Ideale ligging

Burgemeester Bart De Wever is blij met de opening van Plopsa Station Antwerp. “In Antwerpen is het aanbod aan indooractiviteiten voor kinderen onder de twaalf jaar eerder beperkt. We vonden het dan ook jammer dat Comics Station niet zo goed liep. Dat er nu met deze groep een doorstart kan komen is fantastisch. Als ik zie hoe mijn eigen kinderen twintig jaar lang genoten hebben van al wat jullie op de markt hebben gebracht, dan kan dit niet fout lopen. Dit is ook een uitstekende locatie, in een stadsdeel dat een tweede adem aan het beleven is.”

Het indoorpark is door zijn ligging in het stationsgebouw vlot bereikbaar. Bezoekers kunnen dankzij een samenwerking met de NMBS genieten van 50 procent korting op hun treinticket van en naar Antwerpen-Centraal.

Beperkte capaciteit

Plopsa Station Antwerp hanteert een beperkte capaciteit. Daarom moet iedere bezoeker op voorhand een ticket reserveren voor de dag waarop die het park wenst te bezoeken. Dat kan online via plopsastationantwerp. Huidige abonnees met een Plopsa-FunCard of Plopsa-GoldCard hebben gratis toegang tot Plopsa Station Antwerp. Plopsa Station Antwerp is vanaf 30 oktober elke dag geopend.