Nick Nuyens wil 1,1 miljoen euro van Wout Van Aert, die zelf ook in beroep gaat

De juridische strijd tussen Wout van Aert (Jumbo-Visma) en diens voormalige ploegmanager Nick Nuyens gaat onverminderd voort. Zowel Van Aert als Nuyens gaan in hoger cassatieberoep tegen de beslissing van het Arbeidshof van 9 juni jongstleden.

gvdl/bron: DPG Media

De rechter besliste toen dat Van Aert een verbrekingsvergoeding van 662.402,31 toe te kennen omdat de renner in september 2018 eenzijdig zijn contract bij het team van Nuyens had laten ontbinden om zogenaamd ‘dringende’ redenen. Beide partijen kunnen zich niet vinden in deze beslissing en gaan in hoger beroep, melden de DPG-kranten.

Nuyens vindt dat de schadevergoeding te laag ligt omdat volgens zijn advocaten de rechter enkel rekening heeft gehouden met het loon en de premies van Van Aert en niet gekeken heeft naar de inkomsten die Van Aert uit het veldrijden puurde. En dus claimt Nuyens een vergoeding van 1.090.846 euro.

De advocaten van Van Aert vinden dan weer dat de rechter zijn werk niet goed heeft gedaan. “De rechter heeft de feiten verdraaid”, klinkt het in het kamp Van Aert. Dat ook Niels Albert niet werd opgeroepen om te getuigen in deze zaak, vinden zij niet kunnen. Albert coachte in die periode de veldrijder Wout van Aert. Wanneer de zaken in hoger cassatieberoep behandeld zal worden, is nog niet duidelijk.