© Bert Staes

Auto belandt in water in Gent, drie mannen en één vrouw om het leven gekomen: “Een luide doffe knal en dan niks meer”

In Gent belandde in de nacht van vrijdag op zaterdag door een nog onbekende oorzaak een auto in het water aan de Huidevetterskaai. Het gaat om een wagen met Franse nummerplaat. De vier inzittenden, drie mannen en één vrouw, kwamen om het leven.

Bron: BELGA, eigen berichtgeving

De lokale politie kreeg rond 2.30 uur een melding dat een voertuig door een afsluiting reed aan de Huidevetterskaai en in het water van de Leie belandde. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en de brandweer zette duikers in. Ze troffen de wagen aan onder water, met daarin vier inzittenden. De vier personen kwamen om het leven. Het gaat om drie mannen en één vrouw. De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht, zegt de politie. Voorlopig gaat men uit van een verkeersongeval met dodelijke afloop.

 

 ©  Kevin Bracke

Het ging om een Peugeot met Franse nummerplaat, zo werd vernomen bij de politie en het Oost-Vlaamse parket. Of de slachtoffers ook afkomstig zijn uit Frankrijk wordt nog onderzocht. Er werden niet onmiddellijk identiteitsdocumenten aangetroffen. Er werd een wetsdokter aangesteld om de doodsoorzaak te achterhalen. Het parket en een verkeersdeskundige kwamen ook afgelopen nacht ter plaatse voor verder onderzoek.

De Huidevetterskaai is een kalme eenrichtingsstraat met kasseien langs het water in de Gentse binnenstad, maar wordt volgens bewoners regelmatig gebruikt als doorsteek naar de Sleepstraat. In die zijstraat van de Sleepstraat is de snelheid begrensd tot 30 kilometer per uur. De wagen belandde in het water op een stuk met een lichte bocht en brak door een stalen balustrade.

 

 ©  Bert Staes

“Een luide doffe knal”

Kevin Bracke woont in de straat en was als een van de eersten ter plaatse. “Ik hoorde een auto optrekken, dan een luide doffe knal en dan niks. Ik ben meteen gaan kijken en zag twee achterlichten net onder het wateroppervlakte. Het was verder muisstil, akelig stil. Je wist meteen dat het slecht was. De politie was hier heel snel en probeerde via een bootje bij het voertuig te geraken, maar het lukte niet meteen om er iemand uit te halen. Eén iemand hebben ze lang gereanimeerd op de kaai en dan hebben ze de auto eruit gehaald.”

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er in Gent mensen overlijden nadat ze met hun auto in het water belanden. In juni vorig jaar stierf een man van 24 jaar en een vrouw van 18 nadat ze aan de Sint-Jorisbrug het water in reden. De bestuurder zou toen de controle over het stuur verloren zijn en tegen de afsluiting gebotst zijn, waarna het voertuig in het water terechtkwam.

(bst)

 

 ©  Bert Staes