© TV Oost

Tiener in elkaar geslagen omdat hij vriendin die werd lastiggevallen wil beschermen

Een 16-jarige jongen heeft donderdag na schooltijd in Denderleeuw verschillende klappen gekregen. Hij wou het opnemen voor zijn vriendin, die door een groep jongeren werd lastiggevallen.

Brent Saey

Het incident gebeurde donderdag na schooltijd rond 16 uur in de buurt van het Leonardo College. De tiener wou er zijn vriendin komen ophalen omdat ze door een groepje jongeren werd lastiggevallen. Bij aankomst werd de jongen meteen omringd en aangevallen door het groepje. Daarbij kreeg hij enkele rake klappen op zijn hoofd. Volgens burgemeester Jo Fonck (LvB) zou het gaan om een afrekening tussen rivaliserende jeugdbendes uit Liedekerke en Ninove. Enkele van de jongeren gaan naar school in het Leonardo College.

De jongen werd achteraf meteen overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. “We betreuren dat dit in Denderleeuw gebeurt”, zegt de burgemeester. “Na het voorval hebben we meteen extra politiepatrouilles gestuurd naar de omgeving van de school zodat de situatie niet verder zou escaleren.”

Heel het voorval werd volledig gefilmd en ruim gedeeld via sociale media. “Dit zijn hopelijk eenmalige feiten”, zegt burgemeester Fonck. “We hopen zo’n incidenten in het vervolg niet meer mee te maken. Dit heeft niets met onze jongeren uit Denderleeuw te maken, ze kwamen uit de buurgemeenten Liedekerke en Ninove.”

De politiezone TARL uit Vlaams-Brabant heeft intussen een onderzoek geopend naar de precieze omstandigheden van de vechtpartij.