Pukkelpop levert bewijs voor subsidiedossier

Pukkelpop heeft de kabinetten van minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) en minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) de nodige documenten bezorgd die als bewijsmateriaal moeten dienen voor de coronasteun waar het festival recht op heeft.

Na de lastminute-afgelasting van Pukkelpop had het festival in Kiewit recht op 1,8 miljoen euro coronasteun van de Vlaamse regering. Maar het subsidiedossier werd tijdelijk bevroren toen het Hasseltse parket een opsporingsonderzoek startte naar de bedrijven achter Pukkelpop. Bovendien moest Pukkelpop voor 23 oktober de nodige facturen aan de kabinetten bezorgen om de gemaakte kosten te bewijzen.

“Er zijn inmiddels door Pukkelpop documenten bezorgd en die worden momenteel geanalyseerd”, bevestigt Demirs woordvoerder. Ook het kabinet Crevits bevestigt de ontvangst van de nodige documenten.

Het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, onder voogdij van minister Crevits, trekt 28 oktober naar het hoofdkwartier van Pukkelpop voor een inspectie. Die doorlichting staat los van het onderzoek van het Hasseltse parket, dat nog altijd loopt.  (rust)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER