Een van de ruimtes voor groepslessen in het nieuwe sport- en gezondheidscentrum BeBalanced. 

Een van de ruimtes voor groepslessen in het nieuwe sport- en gezondheidscentrum BeBalanced. © Nouri Van Rompaey

Na Sporthal en Sportoase krijgt Lostraat sport- en gezondheidscentrum: “Vier kinesisten paraat”

Heist-op-den-Berg -

Vlak bij De Sporthal en De Sportoase in Heist-op-den-Berg opent op zaterdag 30 oktober sport- en gezondheidscentrum BeBalanced. Vier sportkinesisten staan er klaar om mensen verantwoord te laten bewegen in een aangename omgeving. Tegelijk ondersteunen ze er ook professionals die hun prestaties willen verbeteren. “Je kunt bij ons terecht voor kinesitherapie, groepslessen, personal training en zelfs ruitertraining. Een persoonlijke aanpak dragen we hoog in het vaandel”, melden de collega‘s.

Kristof Van Rompaey

BeBalanced is inmiddels een bekende naam in Heist-op-den-Berg en omgeving. Oprichter Joris Bockx (36) bouwde zijn slaapkamer in zijn ouderlijke huis in het Plasstraatje al in 2008 om tot een tijdelijke kinepraktijk. Toen al droomde hij ervan om een volwaardig sport- en gezondheidscentrum uit te bouwen. In 2011 verhuisde hij naar een ruimere locatie in de Hof Van Riemenstraat. In 2012 kreeg die de naam BeBalanced.

Sportkinesisten Vince, Jari, Joris en Lore vullen elkaar goed aan bij BeBalanced.

Sportkinesisten Vince, Jari, Joris en Lore vullen elkaar goed aan bij BeBalanced. © Nouri Van Rompaey

In 2019 kwam Jari Van Rompaey (26), intussen medezaakvoerder, bij het team. In 2020 kwam Vince Vander Elst (27) erbij als hoofdverantwoordelijke voor de groepslessen en personal training. Wat later voegde Lore Bruynseels (24) zich bij de ploeg.

Beginners en professionals

In juli 2019 kochten de zaakvoerders het voormalige pand van de bekende Heistse kledingzaak Verlinden-Tubbax in de Lostraat aan. Dat staat intussen helemaal in het nieuw. “We zochten iets met veel ruimte en hoge plafonds. Joris geeft onder meer preventietraining aan volleybalploegen Mendo Booischot en VC Geel. Voor zoiets heb je die plek zeker nodig”, zegt Jari. “Op de bovenverdieping hebben we twee ruimtes voor groepslessen. Beneden zijn er vijf kabinetten voor behandelingen en een grote oefenzaal voor de kine. ”

BeBalanced telt in totaal vijf kabinetten voor behandelingen.

BeBalanced telt in totaal vijf kabinetten voor behandelingen. © Nouri Van Rompaey

Je kunt bij de vier kinesisten terecht voor algemene kinesitherapie, maar ze hebben elk ook hun eigen specialisaties. “Op een medisch onderbouwde manier willen we zo veel mogelijk mensen begeleiden die aan hun gezondheid willen werken, maar we ondersteunen ook professionals die hun prestaties willen verbeteren”, delen ze mee. “Door haar ervaring met paardrijden kan je bij Jari zelfs terecht voor ruitertraining. In de paardensport moet je niet alleen je paard kunnen controleren, maar ook je eigen lichaam. In elk facet van ons aanbod hechten we belang aan een persoonlijke aanpak. Daarom houden we onze groepen bewust klein.”

Kriebels

In 2020 begon de renovatie van het pand. Intussen is het droomproject helemaal klaar. De vier collega‘s staan te popelen om er binnenkort bestaande en nieuwe klanten te ontvangen. “Het pand is bijna duizend vierkante meter groot, maar alles wat we zelf konden doen, deden we ook zelf, met heel wat hulp van familie, vrienden en het volledige team”, vertellen Joris en Jari. “Zelfs toen de ramen werden geplaatst, kwamen we helpen. Het resultaat is er een om trots op te zijn. Natuurlijk kriebelt het om het te onthullen.”

Zowel beginners als professionals worden bij BeBalanced voortgeholpen met een persoonlijke aanpak.

Zowel beginners als professionals worden bij BeBalanced voortgeholpen met een persoonlijke aanpak. © Nouri Van Rompaey

De opening van sport- en gezondheidscentrum BeBalanced vindt plaats op zaterdag 30 oktober. Iedereen is er welkom van 9 tot 21u. “Met hulp van pijlen en panelen kan je het hele gebouw ontdekken. Doorlopend vindt een receptie plaats. Een hapje en een drankje staan klaar.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio