Alec Baldwin spreekt na fataal ongeluk op filmset: “Mijn hart is gebroken”

Alec Baldwin heeft in een persbericht voor het eerst gereageerd op het fatale ongeluk dat donderdag het leven kostte aan een crewlid. “Mijn hart is gebroken voor haar man, haar zoon, en iedereen die haar kende en liefhad”, aldus de acteur.

jvhBron: BBC

Baldwin schoot donderdag op de set van de westernfilm ‘Rust’ met een vuurwapen dat als rekwisiet moest dienen. Om een voorlopig nog onbekende reden bleek het schot met dat wapen echter toch dodelijk voor cameravrouw Halyna Hutchins, ook regisseur Joel Souza raakte daarbij zwaargewond.

“Er zijn geen woorden om mijn shock en droefenis uit te drukken voor het tragische ongeval dat het leven van Halyna Hutchins eiste”, aldus Baldwin in een persbericht. “Ze was een echtgenote, een moeder en een erg geliefde collega.”

De 42-jarige Hutchins werd na het incident met een helikopter nog naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, maar er kon geen hulp meer baten. “Ik werk ten volle mee met het politieonderzoek naar hoe zo’n tragedie kon plaatsvinden, en ben in contact met haar echtgenoot om mijn steun aan hem en zijn familie uit te drukken. Mijn hart is gebroken voor haar man, haar zoon, en iedereen die haar kende en liefhad.”

LEES OOK: Beelden tonen zichtbaar aangeslagen Alec Baldwin na drama op filmset

LEES OOK: Doodgeschoten Halyna Hutchins was een “rijzende ster” in Hollywood