Kinderen spelen schipper mag ik overvaren.  

Kinderen spelen schipper mag ik overvaren.  © Erik Van Eycken

Leiding Chiro Accent brengt bezoek aan leerlingen gemeentelijke basisschool Gebo

Bonheiden -

Ook in Bonheiden ging de Dag van de Jeugdbeweging niet onopgemerkt voorbij. De leiding van Chiro Accent bracht een bezoekje aan de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Gebo. “Een jeugdbeweging is erg belangrijk voor je latere sociale contacten”, zegt leidinggevende Robbe Stok.

Erik Van Eycken

“We laten deze dag niet zomaar voorbijgaan en bieden alle schoolgaande kinderen van Bonheiden en Rijmenam de kans om te proeven van de sfeer en het plezier van een jeugdbeweging. Enkele jeugdleiders zullen hun beste beentje voorzetten en samen met hen een leuk spel spelen”, zegt schepen van Jeugd Pascal Vercammen (Open Vld).

Enkele leidinggevenden van Chiro Accent uit Bonheiden gingen tijdens de voormiddagspeeltijd op bezoek bij de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Gebo. “We hebben maar een kwartiertje, toch kunnen we enkele leuke spelletjes spelen”, zegt Robbe Stok die inmiddels al zes jaar lid is van Chiro Accent. Zijn collega Ellen Duplessis vult aan. “Een jeugdvereniging heeft tal van voordelen. Je leer nieuwe mensen kennen van kleins af aan en het is gewoon leuk om doen.”

Robbe geeft instructies.

Robbe geeft instructies. © Erik Van Eycken

Koffiekoeken

’s Ochtends zorgde de Chiro op het Kerkplein al voor koffiekoeken en sapjes om de dag stevig te beginnen. “Het was erg leuk en natuurlijk willen we de kinderen door deze acties warm maken om zich aan te sluiten bij de Chiro”, zegt Robbe. Kinderen die al lid zijn van een jeugdvereniging werd gevraagd om in uniform naar school te komen. (evb)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio