© rtv

Basisschool De Wingerd sluit door corona-uitbraak

Poederlee -

Vrije basisschool De Wingerd in Poederlee (Lille) is tot na de herfstvakantie gesloten door een grote corona-uitbraak. Tientallen leerlingen en enkele leraren hebben positief getest.

De lagere school van De Wingerd aan de Wijngaard in Poederlee is al sinds woensdagmiddag gesloten. Vrijdag moesten ook alle kleuters thuisblijven. De hele en enige basisschool van het dorp blijft ook volgende week dicht. Hopelijk kunnen de leerlingen na de herfstvakantie weer naar school gaan. “Aanvankelijk waren er enkele dagen geleden enkele besmettingen bij leerlingen in drie klassen. Dat aantal is opgelopen tot enkele tientallen besmettingen, onder wie enkele leraren”, zegt Luc De Backer (Groen), schepen van Onderwijs in Lille.

Alle leerlingen van de lagere school zijn getest geweest in een testbus. Er zouden uiteindelijk 35 leerlingen en 5 leraren positief zijn gestest. “Kleuters worden niet getest maar de leerlingen en leerkrachten moeten wel in quarantaine gaan”, zegt Marleen Peeters (N-VA), burgemeester van Lille. “Ze kunnen zeker niet deelnemen aan buitenschoolse activiteiten zoals bij de jeugdbeweging of sportclub. Volgende week donderdag worden alle leerlingen en leerkrachten opnieuw getest. We hebben ook het advies gegeven aan onze scholen om mondmaskers bij leerlingen uit de vijfde en zesde leerjaren opnieuw in te voeren. We vragen verder om geen klasgroepen te mengen.” (bvdl)   

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio