Jinnih Beels opent de nieuwbouw van De Leerexpert. 

Jinnih Beels opent de nieuwbouw van De Leerexpert. © Jan Brys

Leerlingen van De Leerexpert nemen nieuwbouw in gebruik

Brasschaat -

Schepen voor Onderwijs van de stad Antwerpen Jinnih Beels (Vooruit) opende de nieuwbouw van De Leerexpert Dullingen in Brasschaat. Deze school voor kinderen met een lichamelijke beperking behoort tot het stedelijk Onderwijs.

De 84 leerlingen van De Leerexpert De Dullingen, het vroegere Mytyl Instituut, vieren dit weekend feest. Zij worden samen met hun ouders en buurtbewoners uitgenodigd om de nieuwbouw en de renovatie te komen bekijken.

Het stedelijk onderwijs investeerde in totaal 9,6 miljoen euro. De nieuwbouw bestaat uit negen extra klassen, twee leefgroepen, verzorgingsruimtes en sanitair. Ook de buitenruimtes werden grondig aangepakt. Er zijn nu drie speelplaatsen, telkens aangepast aan de verschillende doelgroepen. In 2023 komt er nog eens een extra paviljoen op de schoolterreinen. Dat zal onderdak bieden aan een bewegingsruimte, een atelier, een belevingsruimte en berging.

De snoezelruimte.

De snoezelruimte. © Jan Brys

“Het gehele project werd uitgetekend op maat van de kinderen. We hebben hier jongeren van 2,5 tot 21 jaar, dat is een groot voordeel. Ze kunnen hier zeer lang blijven. Om onze werking nog beter te faciliteren, was een nieuw gebouw nodig. Wij hebben 21 kleuters, 37 leerlingen lager onderwijs en 26 leerlingen secundair onderwijs. Er zijn 47 leraren en 42 zorgverleners. Wij zetten sterk in op therapie. Paardrijden en zwemmen vormen hier een belangrijk onderdeel. Onze therapeuten zorgen ervoor dat de ouders daar na de schooluren niet meer moeten mee bezig zijn. Maar er wordt evengoed lesgegeven in de cognitieve vakken zoals talen. Taal en communicatie is hier zeer belangrijk omdat onze kinderen zich vaak zeer moeilijk kunnen uitdrukken”, zeggen Gert Raats en Annelies Berghmans van het directieteam.

De Leerexpert ligt mooi in het groen.

De Leerexpert ligt mooi in het groen. © Jan Brys

In 1959 kocht de stad Antwerpen Villa Astrid in Brasschaat met de bedoeling er een opvang te bieden voor jongeren met een lichamelijke handicap. Vier jaar later begon men te verbouwen en nog vijf jaar later startten vrijwilligers met het geven van les. Vandaag is De Leerexpert Dullingen uitgegroeid tot een modern instituut waar de 84 leerlingen zich goed thuis voelen. De school wordt ondersteund door het Multifunctioneel Centrum (MFC) dat er ook gevestigd is zodat een geïntegreerde aanpak mogelijk is. (jbr)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio