Advocaat Alexander Verstraete zegt dat zijn cliënte Athena M. erg onder de indruk is van wat er is gebeurd. 

Advocaat Alexander Verstraete zegt dat zijn cliënte Athena M. erg onder de indruk is van wat er is gebeurd. ©  gsd, rr

Vrouw die buurvrouw toetakelde bij burenruzie in Kortrijk aangehouden voor moord

De 30-jarige vrouw die was aangehouden voor poging tot moord na een uit de hand gelopen burenruzie in Kortrijk blijft in de cel. Op vordering van het openbaar ministerie heeft de raadkamer van Kortrijk vrijdag de feiten geherkwalificeerd naar moord, nadat het 65-jarige slachtoffer deze week overleed aan haar verwondingen. De aanhouding daarvoor werd vervolgens vrijdag bevestigd door de raadkamer.

jvhBron: BELGA

De feiten dateren van vorige week vrijdag. Toen werd een vrouw van 65 zwaar toegetakeld bij een ruzie met haar buren. De vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Initieel werden zes personen gearresteerd. Twee van hen werden verhoord als getuige, vier als verdachte.

De hoofdverdachte, een 30-jarige vrouw, werd uiteindelijk aangehouden voor poging tot moord. Intussen is de kwalificatie veranderd naar moord vanwege het overlijden van het slachtoffer. De raadkamer van Kortrijk bevestigde daarvoor haar aanhouding.

De 25-jarige broer van de hoofdverdachte blijft aangehouden voor schuldig verzuim. Twee anderen zijn vrij onder voorwaarden.

LEES OOK: Vrouw maand langer in cel voor moord op buurvrouw van broer: “Ze heeft veel spijt”