De leden van wandelclub De Kadodders kijken uit naar de BelOrta-wandeling. 

De leden van wandelclub De Kadodders kijken uit naar de BelOrta-wandeling. © Dirk Vertommen

Herfstwandeling van De Kadodders vertrekt voor het eerst aan veiling BelOrta

Sint-Katelijne-Waver -

Wandelclub De Kadodders organiseert volgende week, op zondag 31 oktober, haar jaarlijkse herfstwandeling. De wandeling start voor het eerst aan de veiling en kreeg daarom de toepasselijke naam BelOrta-wandeling. “We willen iedereen de groene kant van Sint-Katelijne-Waver tonen”, zegt voorzitter Jan De Coninck.

Stijn Van de Sande

Op zondag 31 oktober organiseert wandelclub De Kadodders al voor de 25ste keer een herfstwandeling. “Na ongeveer anderhalf jaar zonder grote georganiseerde wandeltochten willen we opnieuw een groot wandelfeest organiseren”, zegt voorzitter Jan De Coninck. “We verwachten zo’n tweeduizend wandelaars. Dat zijn er iets minder dan in een niet-coronajaar, maar we hopen toch dat iedereen opnieuw massaal de wandelschoenen aantrekt.”

De wandeling vertrekt voor het eerst aan de veiling van BelOrta op de Mechelsesteenweg in Sint-Katelijne-Waver. “Om praktische redenen kunnen we niet starten bij het bedrijf De Ceuster, zoals vroeger het geval was. Gelukkig kunnen we wel terecht bij de veiling. Daarom hebben we de wandeling omgedoopt tot BelOrta-wandeling. De veiling stelt een hal ter beschikking en heeft natuurlijk ook veel parkeerplaats. Het is het ideale startpunt voor een mooie tocht.”

Er zijn routes van 6, 8, 14 en 22 kilometer. “De kortste wandeling is volledig toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens”, zegt De Coninck. “Het is onze bedoeling om de wandelaars kennis te laten maken met de mooiste kant van onze gemeente. We sturen hen daarom het groen in. Onder andere de Hondsbossen en de Gasthuisbossen liggen op het parcours. Onderweg is er een tussenstop in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Daar kan iedereen iets eten en drinken.”

Deelnemers kunnen tussen 8u ’s morgens en 15u in de namiddag vertrekken. Weer toekomen kan tot 18u. Deelnemen kost 1,5 euro.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio