Bij iedere reünie wordt een groepsfoto gemaakt. 

Bij iedere reünie wordt een groepsfoto gemaakt. © Jozef Van Olmen

Oud-renners halen herinneringen op in Veerle

Laakdal -

Naar jaarlijkse gewoonte verzamelen oud-renners zondag in de Maekelhoeve in Veerle (Laakdal). De ex-profs vieren een jubileum, want dit is de tiende editie van hun reünie.

Oorspronkelijk was de jaarlijkse reünie alleen voor ex-profrenners. “We begonnen met een vijftigtal deelnemers. Maar nu kan iedereen die ooit koerste, in eender welke categorie, zich inschrijven en we hebben voor deze jubileumeditie maar liefst 500 uitnodigingen verstuurd”, vertelt Jos Van Olmen. “We verwachten meer dan 300 deelnemers, ook uit het buitenland. Onze reünie wordt namelijk erg gesmaakt.”

Vedetten

Vorig jaar kon de samenkomst niet plaatsvinden. “Maar zondag gaan we weer rond de tafel zitten om bij te kletsen en herinneringen op te halen”, gaat Van Olmen verder. “De vedetten van vijftig jaar geleden zullen er zeker ook zijn, zoals de peter van de organisatie Rik Van Looy en de initiatiefnemers Suske Verhaegen en Staf Van Roosbroeck.”

Maar ook van andere generaties zijn er vaste bezoekers. Zoals Robert Vermeire, vijfvoudig wereldkampioen veldrijden, Jean-Baptiste Claes, André Boonen en Wilfried Peeters. “Met al die generaties door elkaar zullen er ongetwijfeld weer veel anekdotes opgerakeld worden.” (af)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio