Piet-Hein van Spaendonck en Steffi Van de Sande openen in de Lebonsite in Turnhout hun nieuwe horecazaak Gastrobar Gaston. 

Piet-Hein van Spaendonck en Steffi Van de Sande openen in de Lebonsite in Turnhout hun nieuwe horecazaak Gastrobar Gaston. © Bart Van den Langenbergh

Gastrobar Gaston brengt hele wereld naar Lebonsite: “Ongedwongen gezelligheid staat hier centraal”

Turnhout -

De Lebonsite in het hartje van Turnhout is sinds zaterdag 23 oktober met Gastrobar Gaston een horecazaak rijker. Gaston is het kersverse broertje van de horecazaken Flor in Beerse en De Louis in Turnhout. “We serveren gerechten uit de hele wereld in een gezellige sfeer”, zeggen vennoten Piet-Hein van Spaendonck en Steffi Van de Sande.

Bart Van den Langenbergh

‘Just good food and drinks’ is het motto van de nieuwe gastrobar Gaston in de Lebonsite in Turnhout. Piet-Hein van Spaendonck van brasserie Flor in Beerse en Steffi Van de Sande van De Louis in Turnhout werken al enkele jaren samen en hebben afgelopen zaterdag eindelijk hun nieuwe horecazaak kunnen openen. Om het publiek al kennis te laten maken met hun concept, boden ze tijdens de lockdown een Gaston Gastrobox met sharing-gerechten aan. Vanaf nu gaan de ondernemers voor het echte werk. “Toen projectontwikkelaar N3X eind 2019 de Lebonsite aankocht, waren we meteen geïnteresseerd in onze eigen stek”, legt Piet-Hein van Spaendonck uit. “De afbraak van het vorige pand startte in 2020 en de bouw van onze nieuwe zaak is begin 2021 begonnen. We zijn verheugd dat we Gastrobar Gaston eindelijk kunnen openen.”

Wereldkeuken

De nieuwe, hippe zaak straalt een zuiderse sfeer uit. In het interieur staat een Azteekse muur centraal en een grote cactus is ook een blikvanger. De uitbaters willen vooral gerechten vanuit de hele wereld presenteren. “In onze gastrobar is iedereen welkom om iets te komen eten en drinken, een aperitief te komen drinken of om ’s avonds van een cocktail te genieten”, zeggen de twee vennoten. “Het is de bedoeling om hier een ongedwongen gezelligheid te creëren waarbij eten, drinken en muziek centraal staat. We serveren vooral sharing-gerechten die je met meerdere personen kan delen. Het kan gaan om Peruviaanse ceviche, Mexicaanse taco’s, Japanse sushi of een gerecht uit Scandinavië.” ’s Avonds wordt de muziek iets luider gezet en af en toe zal ook een deejay de nodige sfeer brengen.

Een Azteekse muur is een van de blikvangers bij Gastrobar Gaston in Turnhout.

Een Azteekse muur is een van de blikvangers bij Gastrobar Gaston in Turnhout. © RR

Moestuin

Chef-kok Celeste, die nu al in brasserie Flor werkt, staat in de keuken van Gastrobar Gaston samen met een Spaanse assistent Juan. “In de buurt van de Graatakker in Turnhout hebben we een eigen moestuin van ongeveer 800 vierkante meter met onze eigen seizoensgebonden groenten en kruiden. Jeroen Van Dyck, die vroeger voor de Stadsboerderij in Turnhout werkte, onderhoudt de moestuin”, vertelt Piet-Hein van Spaendonck. “We hebben ook een aparte wijnwinkel met wijnflessen uit de hele wereld, van Brazilië tot Italië. Je kan de wijn niet alleen hier komen drinken, maar ook een fles aankopen om er thuis van te genieten.”

Uitbaters Steffi en Piet-Hein staan in de wijnwinkel van hun Gastrobar Gaston in Turnhout.

Uitbaters Steffi en Piet-Hein staan in de wijnwinkel van hun Gastrobar Gaston in Turnhout. © Bart Van den Langenbergh

Boven het restaurant is er ook een zaal voor vergaderingen of degustaties. “Binnen is er plaats voor ongeveer 75 personen. Bij goed weer kunnen de mensen genieten van ons terras, met ongeveer vijftig plaatsen. De grote ramen kunnen ook helemaal open, zodat je aan de toog in de zon kan zitten”, schetst Steffi Van de Sande.

Gastrobar Gaston is elke dag, met uitzondering van zondag, open vanaf 11.30u.

Steffi Van de Sande en Piet-Hein van Spaendonck zien het helemaal zitten in de Lebonsite.

Steffi Van de Sande en Piet-Hein van Spaendonck zien het helemaal zitten in de Lebonsite. © RR

gastrobargaston.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio