Nieuwe signalisatie moet de gewijzigde verkeerssituatie aan Malinas verduidelijken. 

Nieuwe signalisatie moet de gewijzigde verkeerssituatie aan Malinas verduidelijken. © Joris Herregods 

Afrit Mechelen-Noord deels afgesloten voor werken op N16

Mechelen -

De afrit 9 van de E19 in Mechelen-Noord is in de nacht van zondag 24 oktober op maandag 25 oktober deels afgesloten. Dat is nodig voor de plaatsing van een nieuwe seinbrug om de gewijzigde verkeerssituatie aan Malinas te verduidelijken.

Voor het nieuwe winkelpark, dat donderdag 28 oktober de deuren opent, is op de N16 een nieuw kruispunt aangelegd. Dat ligt net na de afrit om via de lus de R6 op te rijden. “Om die gewijzigde verkeerssituatie te verduidelijken, plaatsen wij een nieuwe seinbrug met aangepaste verkeersborden”, zegt Gilles Van Goethem, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Antwerpen.

Voor verkeer op de E19 dat vanuit Antwerpen komt, is de afrit 9 dit weekend deels afgesloten. In de nacht van zondag op maandag is het niet mogelijk om op de afrit de afslag richting Mechelen-centrum en Lier te nemen. De werken om de seinbrug te plaatsen, starten zondagavond om 20u en eindigen maandagochtend om 7u.

“Voor alle zekerheid hebben wij een vergunning aangevraagd om ook tijdens de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 oktober te werken, maar in principe is dat niet nodig”, vertelt Van Goethem. De stad waarschuwt omwonenden ervoor dat de werken voor geluidshinder kunnen zorgen. (svh)

MEER OVER Mobiliteit Mechelen