©  Walter Saenen

Torrente kondigt veranderingen aan bij Beerschot: “Andere jongens zullen hun kans krijgen”

Het fel geplaagde Beerschot wil zich dit weekend niet ingraven op het veld van Anderlecht. Coach Javier Torrente zal voor een andere veldbezetting en ook een aantal nieuwe jongens kiezen.

Koen Frans

Javier Torrente heeft samen met zijn assistenten Anderlecht goed geanalyseerd en heeft duidelijk veel respect voor de tegenstander. “Het is een van de beste ploegen in België, zelfs als de club een moeilijke periode doormaakt. De ploeg heeft een heel duidelijk spelpatroon. Anderlecht probeert er altijd voetballend uit te komen en gebruikt in de opbouw ook heel vaak de flanken. Voorin hebben ze enkele klasbakken, maar eigenlijk hebben ze gewoon een heel evenwichtig elftal.”

Andere veldbezetting

Torrente wil zich echter niet ingraven tegen de Belgische recordkampioen. “We gaan proberen van ze hoog onder druk te zetten. We willen de bal zo hoog mogelijk op het veld recupereren. Het is voor ons ook wel eens tijd om wat te roteren. We spelen deze week drie wedstrijden in zeven dagen. De voorbije maanden speelden we vaak met dezelfde elf spelers. Nu zullen enkele andere jongens hun kans krijgen. Door de blessure van Frédéric Frans gaan we ook voor een andere veldbezetting kiezen. We snakken naar een goed resultaat. Voor de vierde week op rij zag ik een gretige groep op training. Vroeg of laat zullen we beloond worden voor onze inzet.”

Over de blessures was Torrente kort: “Lemos en Suzuki zijn nog gekwetst. Dom is opnieuw volledig fit en zal zeker in de 18-koppige wedstrijdselectie zitten. Om aan zes Belgen op het wedstrijdblad te geraken zal er ook een jeugdspeler op de bank zitten die dat op basis van zijn trainingsarbeid verdiend heeft.”