©  Scott Roth/Invision/AP

Coldplay verkoopt met de ‘speed of sound’ drie keer Koning Boudewijnstadion uit

Van een stunt gesproken: Coldplay heeft vrijdag in een oogwenk drie keer het Koning Boudewijnstadion uitverkocht. Wie alsnog kans wil maken op een kaartje, moet richting de wachtlijst.

bpr, sdb

Een nieuwe plaat, Music of the Spheres, en een wereldtournee: het Britse Coldplay is helemaal terug. Dat de fans daar hard op zaten te wachten, mag blijken. De tickets voor vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus 2022 waren binnen het uur verkocht. Live Nation meldde iets voor 11u dat er een extra concert werd toegevoegd op maandag 8 augustus, maar ook die tickets vlogen de deur uit. In het Koning Boudewijnstation is er plek voor 50.000 toeschouwers.

Coldplay gaat dit jaar anders te werk: ze hopen om tijdens hun Music of Spheres-tour vijftig procent minder CO2 uit te stoten dan tijdens hun vorige wereldtournee. Ze gaan voor elk verkocht ticket een boom planten. Coldplay bant ook plastic door waterfonteinen en recycleerbare polsbandjes in te voeren. Energie zal opgewekt worden met zonnepanelen, fietsen en een vloer die de danspassen van fans omzet in energie. Voor het vervoer wordt gekozen voor biobrandstof en elektrische wagens.

Na hun drie concerten in Brussel, trekt Coldplay ook naar Londen, Glasgow en Rio de Janeiro.

LEES OOK: Coldplay reist wereld rond met klimaatneutrale tournee, en dat gaat gepaard met waslijst aan regels én kritiek