De boekenruilkast in het station van Herentals.  

De boekenruilkast in het station van Herentals.  © Marc Peeters

Boekenruilkasten in Kempense stations

Herentals, Geel -

In de stations van Herentals en Geel kun je voortaan een boek lenen of wat lectuur voor andere treinreizigers achterlaten. In het kader van de actie Leven in het station plaatste de NMBS in de provincie Antwerpen recent boekenruilkasten in zeven drukbezochte stations.

Met de boekenruilkasten in de treinstations worden de reizigers uitgenodigd een boek of stripverhaal te lenen, het op hun gemak te lezen tijdens een of meer treinreizen, en het dan in een andere boekenkast achter te laten. “Bijvoorbeeld in het station waar ze naartoe zijn gereisd. Ze kunnen er tevens hun eigen boeken achterlaten om deze te delen met andere reizigers”, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols.

“De meeste reizigers zien hun treinreis als tijd voor zichzelf, een tijd om te ontspannen: een op de vijf verklaart deze tijd door te brengen met het lezen van een boek”, weet de woordvoerder.

Gerecycleerd

De boekenkasten werden door een maatwerkbedrijf gemaakt op basis van de ontwerpplannen. Het concept zet in op recycling door hergebruik van oude treinelementen. De kasten worden op een participatieve manier beheerd onder de verantwoordelijkheid van NMBS, in samenwerking met de gemeentelijke bibliotheken en met vrijwilligers.

In de provincie Antwerpen zijn de boekenruilkasten geïnstalleerd in de stations van Geel, Herentals, Antwerpen-Centraal, Antwerpen-Berchem, Mechelen en Mechelen-Nekkerspoel. (mph)

  

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio