De volière raakte zwaar beschadigd. 

De volière raakte zwaar beschadigd. © Bart Jenard

Storm beschadigt volière van ‘free flight-papegaaien’ Bart Jenard: “Gelukkig zaten de vogels binnen”

Putte -

De storm die tijdens de nacht van woensdag op donderdag over onze regio trok, heeft ook lelijk huisgehouden bij Bart Jenard in Putte. De volière waar de man zijn bekende papegaaien in houdt, werd losgerukt en raakte zwaar beschadigd. “Gelukkig zaten de vogels binnen”, zegt hij.

Het was flink schrikken voor Bart Jenard. De Puttenaar is vooral bekend als de man die regelmatig gaat wandelen met zijn papegaaien en de vogels daarbij ook vrij laat rondvliegen. Tijdens de nacht van woensdag op donderdag raakte de volière waar de papegaaien overdag in leven zwaar beschadigd door een storm.

“Rond 5u ’s nachts heeft een stevige rukwind de volière volledig losgerukt”, zegt Jenard. “Verschillende panelen werden ook uit elkaar getrokken. Ik heb nog onderzocht of we de volière of delen ervan konden hergebruiken, maar jammer genoeg is ze compleet verloren. Gelukkig is er alleen materiële schade. De papegaaien zitten ’s nachts binnen. Zij bleven dus ongedeerd.”

Maar de vogels zitten intussen wel al enkele dagen binnen. “Daarom ben ik druk bezig om de volière te vervangen, zodat de papegaaien zo snel mogelijk opnieuw naar buiten kunnen”, klinkt het. “Ik ga in Nederland nieuwe onderdelen halen. Die zijn in principe ook steviger, waardoor dit niet meer kan gebeuren. Ik hoop het alleszins niet meer mee te moeten maken.” (svds, kvro)

Bart en zijn vrouw Naomi met hun papegaaien.

Bart en zijn vrouw Naomi met hun papegaaien. © Joren De WeerdtMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio