De tractorsluis aan de weekendzone Beerseheide in Gierle is al weer verdwenen. 

De tractorsluis aan de weekendzone Beerseheide in Gierle is al weer verdwenen. © Bart Van den Langenbergh

Tractorsluis op Beerseheide verdwijnt na anderhalf jaar

Gierle -

De tractorsluis op de zandweg aan de weekendzone Beerseheide in Gierle (Lille) is al weer verdwenen. De obstakels waren geplaatst om sluipverkeer tegen te gaan, maar volgens de gemeente zijn er geen positieve effecten merkbaar.

Om het sluipverkeer te ontmoedigen in de buurt van Beerseheide en Lilsedijk in Gierle, op de grens met Beerse en Vosselaar, installeerde de lokale politie in augustus 2018 al camera’s. Doorgaand verkeer op Beerseheide is niet toegelaten en overtreders krijgen een boete. Om die camera’s te omzeilen, reden veel automobilisten door de weekendzone Beerseheide, niet ver van De Lilse Bergen.

Om dat sluipverkeer te stoppen, plaatste het lokaal bestuur van Lille in februari 2019 een knip met betonblokken op Hazenpad, vlak voor Vinkenpad. Na het indienen van een petitie werd die proefopstelling in maart 2020 gewijzigd naar een nieuwe opstelling met drie knips of obstakels. De gemeente installeerde tegelijkertijd ook een tractorsluis op de zandweg richting Lilsedijk en wilde zo een groene corridor creëren. Na anderhalf jaar is die laatste ingreep al weer opgeheven.

Die tractorsluis is intussen verdwenen, maar de andere obstakels in de weekendzone Beerseheide blijven voorlopig wel staan. “De verkeerscommissie en de werkgroep Mobiliteit stelden vast dat er geen positieve effecten zijn vastgesteld”, laat het schepencollege van Lille weten. “De proefopstelling verdeelt de buurt in voor- en tegenstanders.” (bvdl)

  

De betonnen obstakels in de weekendzone zelf blijven voorlopig wel behouden.

De betonnen obstakels in de weekendzone zelf blijven voorlopig wel behouden. © Bart Van den Langenbergh

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio