©  Patrick De Roo

DISCUSSIE. Het Steen 2.0 is officieel geopend, maar wat vind jij van het eindresultaat?

Na een jarenlange renovatie is Het Steen, een van de belangrijkste historische gebouwen van Antwerpen, weer open. De toeristen worden vanaf nu in het bezoekerscentrum in Het Steen ontvangen. Daar kunnen ze kennismaken met de blikvangers van de stad. De renovatie – en dan met name de nieuwbouw die aan de burcht werd toegevoegd – lokte al heel wat misnoegde reacties uit. Nu het zo goed als af is: wat vind jij van het eindresultaat?

dvd

LEES OOK: Het Steen 2.0 is open: zal de Antwerpenaar de vernieuwde burcht eindelijk omarmen?

LEES OOK: VIDEO. Zo ziet het vernieuwde Steen er aan de binnenkant uit

“Het oudste en mooiste monument van Antwerpen is voor eeuwig verknoeid. Dat een architect zijn eigen ontwerp goed vindt, kan ik nog begrijpen, maar dat deze miskleun goedgekeurd werd door de politieke verantwoordelijken, is onbegrijpelijk!”

Het was één van de reacties van onze lezers toen in april van dit jaar de discussie losbarstte over het intussen beruchte bijgebouw van Het Steen. De moderne uitstraling van dat bijgebouw zou te hard afsteken met de historische burcht.

Het stadsbestuur verweerde zich door te zeggen dat het project op dat moment nog niet was afgewerkt. Intussen is dat dus wel het geval en is het vernieuwde Steen open voor het publiek.

Wat vind je er nu van?

(Lees verder onder de foto’s)

 

 ©  Patrick De Roo

 

 ©  Patrick De Roo

 

 ©  Patrick De Roo

Laat het weten via onderstaand formulier. Een greep uit de reacties verschijnt zaterdag in Gazet van Antwerpen.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio