De oogst voor dit jaar is al binnen. 

De oogst voor dit jaar is al binnen. © GVA

Oud Conynsbergh toont de arbeid achter een glas wijn

Boechout -

Verschillende Vlaamse producenten tonen dit weekeinde hoe hun producten tot stand. In de Antwerpse zuidrand is het aan Wijndomein Oud Conynsbergh uit Boechout om tijdens Open Producenten Dag aan te geven hoe zijn wijn wordt gemaakt.

Een lekker glas wijn kan altijd smaken, maar achter dit smaakvolle glas zit ook veel arbeid. Wat er allemaal gebeurt in de wijngaard maakt Oud Conynsbergh duidelijk. “Tijdens onze gratis rondleidingen geven we een beeld van het werk dat nodig is om tot een wijn te komen. De gasten ontdekken met onze gids de wijngaarden en onze wijnkelder. We stellen alle machines die we gebruiken tentoon”, vertelt Kris Van de Sompel, algemeen directeur bij Oud Conynsbergh.

De rondleidingen van ongeveer 45 minuten vertrekken zaterdag en zondag telkens op het uur van 10 tot 18 uur aan de Konijnenbergstraat. Reserveren is niet nodig. Het degustatielokaal is geopend om het resultaat van het productieproces meteen te ontdekken

Nieuwe oogst

Hoe druiven worden geoogst, kan niet worden getoond aangezien de nieuwe oogst al binnen is. “Maar als gecertificeerde bioproducent hebben we een moeilijk jaar achter de rug. Door uitzonderlijke omstandigheden zoals het koude weer en de druk van ziektes hebben we een kleine oogst.” (fisp)