De eerste plantactie dit voorjaar. 

De eerste plantactie dit voorjaar. ©  km

Sponsor voor 5 euro boom van Dwergenbos en steun meteen ook goed doel

Zoersel -

Wie een boom wil planten maar zelf geen (grote) tuin heeft, kan een boom voor het Zoersels Dwergenbos kopen voor 5 euro. Die boom zal dan tijdens de plantdagen op 18 en 19 november in de grond worden gestopt om er hopelijk nog honderd jaar te kunnen groeien.

Kristin Matthyssen

Tijdens de eerste fase in februari 2021 bebosten de leerlingen van de Zoerselse basisscholen al 2,6 hectaren van het Dwergenbos aan de Gestelsebaan met 5.175 bomen. Tijdens de tweede en meteen de laatste fase steken ze opnieuw hun spades in de grond. Op 18 en 19 november staat de aanplant van maar liefst 4.500 bomen gepland.

Om deze plantactie te kunnen uitvoeren, zijn er voldoende bomen nodig. Elke gesponsorde boom kost 5 euro. Daarvan wordt 1 euro besteed aan de aankoop van de bomen zelf. Het resterende bedrag wordt evenredig gedoneerd aan twee vzw’s in Zoersel (Scabazoe en Kris Kras Akabé) en twee in Hoogstraten (De Kleine Strijders en ’t Ver-Zet-je). Alle vzw’s richten zich op kinderen met een beperking of gezinnen met kinderen die een moeilijke periode doorstaan.

Een boom sponsoren kan via www.charitree.be (klik op de homepagina op de knop ‘Plant ook een boom’).

Het volledige bebossingsproject van het Dwergenbos wordt mee begeleid door Bosgroep Antwerpen Noord en vzw Kempens Landschap.

https://charitree.pakka.be/

De eerste plantdag dit voorjaar. 

De eerste plantdag dit voorjaar. ©  kma

De eerste plantdag dit voorjaar. 

De eerste plantdag dit voorjaar. ©  kma

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio