Annick en Patsy in Rumors, dat ondanks de moeilijke omstandigheden het éénjarig bestaan kan vieren dit weekend.. “Corona heeft ons creatief en sterker gemaakt.” 

Annick en Patsy in Rumors, dat ondanks de moeilijke omstandigheden het éénjarig bestaan kan vieren dit weekend.. “Corona heeft ons creatief en sterker gemaakt.” © JAA

Geruchten bevestigd: Rumors verslaat corona en viert éénjarig bestaan in stijl

‘s-Gravenwezel/Schilde -

Van een moeilijke start gesproken. Twee dagen nadat Patsy Heyvaert en Annick Storms de eerste klanten hadden ontvangen, moesten ze de deuren van hun hip fashion- en decoratiezaakje Rumors alweer sluiten als gevolg van de tweede lockdown. “Maar we gaven nooit op en zijn trots dat we dit weekend onze eerste verjaardag kunnen vieren in een sfeer van optimisme en met veel toekomstplannen”, vertelt Patsy.

Jan Auman

De Wijnegemsteenweg is meer dan de Kerkstraat vandaag dé winkelstraat van ’s-Gravenwezel. En opvallend: dat is vooral te danken aan ondernemende damesduo’s. Foodbar Somad wordt net als de boetieks Dresscode, Accompli en Sally 4th uitgebaat door twee vriendinnen of in sommige gevallen moeder en dochter, al kunnen die ook hartsvriendinnen zijn natuurlijk.

Patsy Heyvaert (30) en Annick Storms (41) zijn eveneens vriendinnen. “Vooral geworden dankzij onze samenwerking in Rumors”, vertelt Patsy. “Ik zat al langer in de mode en decoratie en verkocht mijn spullen aanvankelijk tijdens homeparties, bij dames thuis dus. Annick was één van mijn grootste fans. Nadat een gepland Zuid-Afrikaans avontuur door corona niet kon doorgaan, hebben we de koppen bijeen gestoken en besloten om dan maar in eigen gemeente onze grenzen te verleggen.”

Pep & Rash

Omdat huisverkopen door corona aan banden werden gelegd, gingen de twee op zoek naar een vaste uitvalsbasis. Hun oog viel op een pand waar tot dan een lingeriezaak had in gezeten. “De naam voor ons winkeltje was snel gevonden”, legt Patsy uit. “Rumors vonden we goed passen bij wat we gingen doen. Ik kwam erop na een zoveelste beluistering van het gelijknamige catchy dansnummer van het Zeeuwse dj-duo Pep & Rash. Het heeft hier in ’s-Gravenwezel destijds ook echt gegonsd van de geruchten over ons eigen winkeltje. (lacht). Maar die geruchten bleken dus waar te zijn.”

De etalage aan de Wijnegemsteenweg

De etalage aan de Wijnegemsteenweg © JAA

Open én meteen weer dicht

Vrijdag in oktober 2020 gingen de deuren open, maar zondagavond moesten die alweer dicht. De tweede coronagolf met alle gevolgen voor de lokale middenstand bleek jammer genoeg geen gerucht te zijn, maar een feit. “Niet bepaald opbeurend voor wie een nieuwe zaak start”, kijkt Annick terug op die valse start.

“Maar veerkrachtig als we zijn, verloren we nooit de moed en ging we aan de slag met onze webshop en de directe contacten in ons grote netwerk. We slaagden erin te overleven. Meer zelfs. Na één jaar kunnen we spreken van een onverhoopt succes, in zover dat we zelfs uitbreidingsplannen koesteren.”

Tweede winkel

Komt er binnen afzienbare tijd een tweede filiaal van Rumors in een andere gemeente? Ook dat gerucht zou wel eens kunnen kloppen. “Maar nog niet meteen”, tempert Patsy de verwachtingen.

Enkele van de cosy decoratiespullen in de snel wisselende collectie van Rumors.

Enkele van de cosy decoratiespullen in de snel wisselende collectie van Rumors. © JAA

De homeparties, waarbij de nieuwste altijd unieke modelletjes van Rumors gepresenteerd worden, gaan overigens nog steeds door, maar nu in de winkel. “Dat is telkens een gezellige boel. En dat zal het ook zijn dit weekend wanneer we toch wel met trots onze eerste verjaardag vieren, ook op zondag trouwens”, aldus zaakvoerders Annick en Patsy. “Naast een bijzondere korting, horen daar ook een glaasje bubbels en een goodiebag bij. En die is mede dankzij de opperbeste relaties met de collega-handelaars van de Wijnegemsteenweg bijzonder goed gevuld.”(jaa )

Eén jaar Rumors, vrijdag 22 (10-20u) , zaterdag 23 (10-20u) en zondag 24 oktober (12-16u) Wijnegemsteenweg 39b in ‘s-Gravenwezel. Website Rumors
Annick en Patsy: de geruchtenmolen draait alweer, dit keer over een tweede Rumors elders....

Annick en Patsy: de geruchtenmolen draait alweer, dit keer over een tweede Rumors elders.... © JAA

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio