Dag van de jeugdbeweging: jongeren komen samen voor ontbijt aan Theaterplein

Zo’n negen jeugdbewegingen, goed voor 285.000 jongeren over heel Vlaanderen, vieren op 22 oktober Dag van de jeugdbeweging. Ook in Antwerpen werd het Theaterplein in Antwerpen gevuld met jongeren die jeugdbewegingshemden, T-shirts en sjaaltjes droegen.

sdb

Op Facebook hadden meer dan 1500 jongeren gereageerd op het evenement en ze waren deze vrijdagochtend ook talrijk aanwezig. Alle jongeren in uniform, met bekertje in de hand en Covid Safe Ticket, konden tussen 7u en 9u op het Theaterplein in Antwerpen terecht voor een lekker ontbijt.

Leden van de Chiro delen boterhammen uit.  

Leden van de Chiro delen boterhammen uit.  ©  Jan Van der Perre

Dag van de Jeugdbeweging is een organisatie van 9 Vlaamse jeugdbewegingen: Chirojeugd Vlaanderen, Evangelisch Jeugdverbond, FOS Open Scouting, IJD, Jeugd Rode Kruis, JNM, KLJ, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen. Voor deze editie worden over heel Vlaanderen meer dan 150 activiteiten georganiseerd, zoals een ontbijt, pleinspelen en muziekevenementen.

De jeugdbewegingen zijn blij dat ze elkaar opnieuw ‘live’ kunnen ontmoeten na de vele lockdowns tijdens de coronacrisis. “Het werd hoog tijd. We blijven het belangrijk vinden dat kinderen en jongeren zich met elkaar verbinden,” stelt Jan Van Reusel van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Jongeren van de Scouts samen op de foto. 

Jongeren van de Scouts samen op de foto. ©  Jan Van der Perre

 

 ©  Jan Van der Perre

 

 ©  Jan Van der Perre

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio