De Grote Markt liep vrijdagochtend mooi vol voor de Mechelse Dag van de Jeugdbeweging. 

De Grote Markt liep vrijdagochtend mooi vol voor de Mechelse Dag van de Jeugdbeweging. © Sven Van Haezendonck 

Jeugdbewegingen bouwen feestje op Mechelse Grote Markt

Mechelen -

De Dag van de Jeugdbeweging is vroeg gestart in Mechelen. Heel veel jongeren zakten vrijdagochtend af naar de Grote Markt om er bij het ontwaken van de dag net voor schooltijd al een feestje te bouwen.

Sven Van Haezendonck

De Mechelse jeugdbewegingen en de stedelijke jeugdraad organiseren de dag samen met de stedelijke jeugddienst. Om 7u ’s ochtends boden ze hun leden een gratis ontbijt aan met warme drank. De jongeren waren er duidelijk op gebrand om na twee jaar nog eens een feestje te bouwen, want ze zakten massaal af naar de Grote Markt.

Johannes Beyens, uitbater van café Zapoi, was de sfeermaker van dienst. Onder andere Chiro Libertus was met een ruime delegatie present op de Mechelse Dag van de Jeugdbeweging. “Zo’n dag is belangrijk voor de zichtbaarheid van de jeugdbeweging. Ze zijn nog altijd maatschappelijk relevant”, zegt Ella Antonissen (21).

Chiro Libertus was met een veertigtal leden naar de Grote Markt gekomen. 

Chiro Libertus was met een veertigtal leden naar de Grote Markt gekomen. ©  Sven Van Haezendonck

“Het is ook een dag om al die fantastische vrijwilligers van de leiding eens in de bloemetjes te zetten, maar ook alle topkinderen die iedere zondag naar onze Chiro komen”, vertelt Lisa Brusselaers (24).

Vanmiddag vinden er op de Grote Markt nog spelletjes plaats en een megapicknick. De organisatie zorgt voor verse soep. Vrijdagavond kan de jeugd in De Loods op het Douaneplein terecht voor een fuif. Daarvoor heb je wel een Covid Safe Ticket nodig.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio