© atv

82-jarige vrouw verkracht op Linkeroever: 23-jarige man aangehouden

Een 82-jarige vrouw is eind september aangevallen en verkracht tijdens een wandeling met haar hondje op Linkeroever. Ze verkeerde een tijdje in levensgevaar, maar is intussen aan de beterhand. Na onderzoek werd een 23-jarige man aangehouden voor poging moord en verkrachting.

De feiten dateren van eind vorige maand. Op zondagmorgen 26 september liet de vrouw haar hondje uit aan de Beatrijslaan op Linkeroever. “Daar sprak een man haar aan en vroeg hij om een vuurtje”, vertelt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket. “Iets verderop werd het slachtoffer langs achter vastgegrepen en gewurgd, waarbij zij zelfs het bewustzijn verloor. De vrouw moest ook slagen en trappen van de man incasseren.”

De man zou de vrouw ook seksueel misbruikt hebben. “Gelukkig passeerden net drie jongemannen die de verdachte toeriepen, zodat die meteen wegliep”, aldus Aerts.

Het parket vorderde na de feiten een onderzoeksrechter. Het onderzoek van de federale gerechtelijke politie leidde deze week tot een doorbraak. Een 23-jarige man werd opgepakt en na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste de man aan te houden voor poging tot moord en verkrachting. De verdachte verschijnt dinsdag voor de raadkamer in Antwerpen.

De vrouw werd na de feiten met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, maar is intussen gelukkig aan de beterhand. Ze zou wel nog steeds in het ziekenhuis verblijven.

cds, jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio