De Vrienden van Geert samen met diens zoon Steff bij het graf van de marathonloper. 

De Vrienden van Geert samen met diens zoon Steff bij het graf van de marathonloper. © Marc Peeters

Grafstukje voor marathonloper: “In gedachten loopt hij met ons mee”

Grobbendonk -

Tijdens een kleine ingetogen plechtigheid op het kerkhof van Grobbendonk hebben de Vrienden van Geert Peeters een gedenkstukje geplaatst op het graf van de man. “In dezelfde adem houden we de tweede editie van Remember Geert boven de doopvont”, zegt initiatiefnemer Louis Hufkens. “Lopers en wandelaars mogen zaterdag 7 mei 2022 alvast aankruisen in hun agenda.”

Marc Peeters

Op 6 mei van vorig jaar verliet Geert Peeters (53) uit Grobbendonk zijn woning om een eindje te gaan joggen in het Molenbos in Grobbendonk. Het land ging toen gebukt onder de coronabeperkingen, maar bewegen in het bos kon perfect. Niet zolang daarvoor had Geert Peeters zijn eerste marathon gelopen. Sportief leek er geen vuiltje aan de lucht. “Maar tijdens zijn trainingstochtje is Geert onwel geworden en ten val gekomen”, weet zijn boezemvriend Louis Hufkens.

“Toen Geert door een wandelaar werd gevonden, was hij al overleden. Hij had vele vrienden, maar door corona mochten er maar tien mensen bij het afscheid aanwezig zijn. Daarom planden we vrij snel een afscheidsloop om in gedachten nog een keertje met Geert samen te zijn. Nadat we drie keer de datum hadden verplaatsen, mochten we op 26 en 27 juni van dit jaar eindelijk onze eerste Remember Geert organiseren.”

De Vrienden van Geert bleven evenwel op hun honger zitten. “Ook tijdens de afscheidslopen in juni konden we coronagewijs maar 32 deelnemers per dag toelaten. We voelden al snel aan dat dit geen eindpunt kon en mocht zijn.” De deelnemers van de loopevenementen hadden er ondertussen ook mee voor gezorgd dat er budget was om een mooi grafstukje te laten maken.

Het gedenkstukje voor Geert.

Het gedenkstukje voor Geert. © RR

Het is een werkstuk geworden in glas met de foto van Geert Peeters erop en de boodschap dat Geert in het hoofd en de gedachten van zijn vrienden nog steeds met hen meeloopt. De vrienden Louis Hufkens, Tim Smeulders, Jolijn De Ceulaer en Steff – zoon van Geert – Peeters, waren erbij toen het gedenkstukje naast de gedenksteen op het urnenveld werd geplaatst.

Zonder beperkingen

“Maar er moet dus zeker een tweede Remember Geert komen wanneer er hopelijk geen beperkingen meer zullen zijn rond het aantal deelnemers. We hebben gekozen voor een datum die bijna samenvalt met de datum waarop Geert van ons is heengegaan”, zeggen de Vrienden van Geert.

“Plaats van afspraak op 7 mei wordt opnieuw het terrein van FC Sportief in Grobbendonk. We zorgen voor wandel- en loopomlopen van 5 tot 30 kilometer. We koppelen meteen ook een goed doel aan het evenement.”

De keuze daarvoor viel op Leg’s Go. Dat is een organisatie die mensen die na een amputatie een prothese krijgen, op alle mogelijke manier bijstaat. “Deze veelzijdige vzw helpt hen opnieuw in de maatschappij te komen en probeert hen weer te laten wandelen, sporten of lopen. Wij vinden dit bijzonder waardevol.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio