Schepen Abdrahman Labsir bij bakkerij Opsinjoor, waar ze de broodzakken met preventieve tips mee verdelen. 

Schepen Abdrahman Labsir bij bakkerij Opsinjoor, waar ze de broodzakken met preventieve tips mee verdelen. © Stad Mechelen

Mechelse bakkers delen tips tegen inbrekers op broodzakken

Mechelen -

Bakkers in Mechelen en in de deelgemeenten ervan delen deze week tips tegen inbrekers op hun broodzakken. De stad heeft er zo 25.000 verdeeld. Er is ook opnieuw een adviseur diefstalpreventie aangesteld.

Sven Van Haezendonck

De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken lanceert een nieuwe nationale campagne tegen woninginbraken. Ook Mechelen doet mee. “Preventie blijft belangrijk om de problematiek van woninginbraken in te dijken. Door eenvoudige tips toe te passen, kan je al veel risico’s voorkomen”, zegt Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), schepen van Preventie.

De stad heeft niet alleen broodzakken verspreid, ze deelt ook tips via al haar online kanalen. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het aantal woninginbraken in Mechelen met 46% gedaald. “Tijdens de eerste helft van dit jaar zijn er 64 feiten gemeld, terwijl het gemiddelde tussen 2016 en 2020 op 118 feiten ligt. Die positieve evolutie willen we doortrekken door mensen blijvend bewust te maken”, legt de schepen uit.

De stad heeft ook op opnieuw een adviseur diefstalpreventie aangesteld. Deze ambtenaar fungeert als contactpersoon voor slachtoffers van een woninginbraak. De adviseur geeft vrijblijvend en gratis advies en tips over maatregelen die je kan nemen tegen inbrekers. “Wij hebben de ambitie om het aantal adviseurs nog uit te breiden om de Mechelaar maximaal en persoonlijk advies op maat te geven.”

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio