Liefst 130 jongeren genoten bij Chiro Brecht van spek met ei. 

Liefst 130 jongeren genoten bij Chiro Brecht van spek met ei. © Elke Lamens

Brechtse jeugd viert Dag én Nacht van de Jeugdbeweging

Brecht -

Heel wat Brechtse jongeren zijn deze Dag van de Jeugdbeweging gestart met een ontbijt bij hun jeugdbeweging. Vanavond gaat het feest gewoon verder in Jeugdhuis Den Dijk in Sint-Lenaarts en Bastion in Brecht met de Nacht van de Jeugdbeweging.

Chiro Brecht zette de deuren open voor alle Brechtse jeugdbewegingen, goed voor 130 ontbijten. Ei met spek, zelfgebakken en cake en warme chocolademelk stond er op het menu. KLJ Brecht serveerde pannenkoeken met chocolademelk voor een veertigtal leden en bracht de lagere schoolkinderen na het ontbijt zelfs naar school.

Aanschuiven voor spek met ei bij Chiro Brecht.

Aanschuiven voor spek met ei bij Chiro Brecht. © Elke Lamens

Ook het Jeugd Rode Kruis deed mee en organiseerde een groepsontbijt. KLJ Sint-Lenaarts heeft haar leden opgeroepen om deze voormiddag leuke foto’s te posten in uniform op verschillende locaties. Met deze foto’s wordt het logo gevormd.

Na de pannenkoeken bracht de leiding van KLJ Brecht de leden naar school.

Na de pannenkoeken bracht de leiding van KLJ Brecht de leden naar school. © Elke Lamens

Vanavond om 20u wordt in Jeugdhuis Den Dijk in Sint-Lenaarts de Dag van de Jeugdbeweging afgesloten met een feestje. Wie in uniform komt, krijgt twee gratis pintjes. Dat geldt ook voor Jeugdhuis Bastion, geopend door oud-Chiroleiding, waar om 23u een gratis vat wordt getapt.

Ontbijt in openlucht bij Chiro Brecht.

Ontbijt in openlucht bij Chiro Brecht. © Elke Lamens

“Vroeger sloten we aan bij de organisatie in Hoogstraten, maar voor heel wat Brechtse jongeren was dit praktisch niet haalbaar. Daarom hadden we dit voor corona al losgelaten”, weet schepen van Jeugd Frans Van Looveren (CD&V). “De jeugdbewegingen hebben nu zelf initiatieven genomen. We bekijken nu welke rol de gemeente hier kan spelen in de toekomst.”

Scoutsleiding Akabe Rafiki uit Sint-Job ging in op de uitnodiging van Chiro Brecht en kwam er ontbijten en even opwarmen aan een vuurtje.

Scoutsleiding Akabe Rafiki uit Sint-Job ging in op de uitnodiging van Chiro Brecht en kwam er ontbijten en even opwarmen aan een vuurtje. © Elke Lamens

  (ella)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio