Om 115 monden op korte tijd te vullen, daar zijn wat handen voor nodig. 

Om 115 monden op korte tijd te vullen, daar zijn wat handen voor nodig. © Marc Wouters

Scouts Mariaburg wordt 80 en viert dat met lekker ontbijt

EKEREN-BRASSCHAAT -

Al heel vroeger in de ochtend stonden scoutsleiders van de 53ste in hun lokaal aan het fornuis. Anderen arriveerden met manden pistoletjes van bakker Van Landeghem, beleg, choco en fruitsap van Colruyt. De scouts in Mariaburg vierde de Dag van de jeugdbeweging en hun 80ste verjaardag met een ontbijt voor alle leden.

Voor de keukenpieten was het extra vroeg dag.

Voor de keukenpieten was het extra vroeg dag. © Marc Wouters

Om 7u stond het jonge volk in uniform al te drummen aan de deur van het scoutslokaal in de Frans Standaertlei. In de keuken werd nog naarstig gewerkt om 115 monden te vullen. De kinderen gingen alvast niet met honger naar school. Pistoletjes met spek en eieren, beleg of met duo choco en een drankje, waren de monden gauw gevuld. ‘Krak’ riep groepsleidster Bontë; ’boem’ antwoordde de kinderen. Dat was het sein om het even stil te maken en te luisteren naar de instructies van Bontë. Een goed uur later trokken de kinderen in scoutsuniform naar school.

Pistoletjes met spek en eieren, beleg of met duo choco, wat een keuze. 

Pistoletjes met spek en eieren, beleg of met duo choco, wat een keuze. 

De scouts van Sint-Mariaburg werd officieel in de garage van Van Bavel op de Bist op 14 juni 1941 boven de doopvont gehouden. De jeugdbeweging telt 220 leden en 28 jongeren in de leiding. De verjaardag werd aangegrepen om terug te keren naar de originele kleuren van de das. Bruingrijs wordt opnieuw blauwwit, de officiële kleuren van Sint-Mariaburg. (mawo)

 Informatie

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio