De drie zaakvoerders, Sportschepen Abdrahman Labsir (links) en burgemeester Alexander Vandersmissen (midden) openen plechtig de padelvelden van Sportico28.

De drie zaakvoerders, Sportschepen Abdrahman Labsir (links) en burgemeester Alexander Vandersmissen (midden) openen plechtig de padelvelden van Sportico28. © Stijn Van de Sande

Sportico28 opent acht padelvelden op terreinen van voormalige tennisclub, fitness volgt later

Muizen -

In de Lotelingstraat in Muizen (Mechelen) opent dit weekend sportcentrum Sportico28. De voormalige terreinen van tennisclub TC Keypoint ruimden plaats voor in totaal acht padelvelden, waarvan er voorlopig drie overdekt zijn. Op termijn komt er ook een fitness in het nieuwe sportcomplex.

Stijn Van de Sande

Padel is dé sporthype van de laatste maanden en daar spelen de drie ondernemers en jeugdvrienden Joren Vangrunderbeeck, Bart Stiers en Peter Van der Vekens op in. Op de terreinen van de voormalige tennisclub TC Keypoint in de Lotelingstraat in Muizen, tegenover de voetbalvelden van KFC Muizen, richtten ze een nieuw sportcomplex in. Sportico28 moet op termijn de combinatie van padel en fitness aanbieden, maar voorlopig werden alleen de acht padelvelden en een padelshop al gerealiseerd.

“Voor we aan de fitness kunnen beginnen, moeten we nog enkele zaken en onderzoeken in orde brengen” zegt zaakvoerder Joren Vangrunderbeeck. “Daarom focussen we ons nu in de eerste plaats op padel. We zijn trots dat we dit weekend onze padelclub ‘Pachanga Padel’ kunnen openen voor het grote publiek. De laatste werken werden deze week afgerond en de velden zijn al wat ingespeeld. We zijn er dus volledig klaar voor.”

Sportico28 beschikt over vijf outdoor padelvelden.

Sportico28 beschikt over vijf outdoor padelvelden. © Stijn Van de Sande

“In totaal beschikken we over acht velden, waarvan drie indoor”, klinkt het. “Op termijn willen we ook een deel van de vijf buitenvelden nog overkappen, zodat ze vaker bespeeld kunnen worden. Padel is een hype, maar we denken niet dat de interesse snel zal gaan liggen. Het is een heel toegankelijke en vooral leuke sport. De vraag naar velden en lessen is nauwelijks bij te houden. Hoewel we nu pas opengaan, heb ik recent al een extra trainer moeten aanwerven.”

Ook enkele leden van het voormalige TC Keypoint kochten intussen een lidkaart bij de padelclub. “We hopen natuurlijk zo veel mogelijk mensen te overtuigen om te komen padellen, maar we willen ook een meerwaarde voor de buurt betekenen”, klinkt het. “De cafetaria, Bar28, moet uitgroeien tot een volwaardige brasserie waar ook buurtbewoners, fietsers en wandelaars terecht kunnen. Dankzij de panoramische velden met grote glazen wanden heb je vanop het terras trouwens een goed zicht op de wedstrijdjes.”

“De vraag naar padelvelden is groot”, klinkt het.

“De vraag naar padelvelden is groot”, klinkt het. © Stijn Van de Sande

“Het idee voor het sportcomplex ontstond net voor de coronacrisis, toen padel aan het opkomen was en ik toe was aan een carrièreswitch”, zegt Vangrunderbeeck. “De voorbije maanden waren enorm intensief, want we hebben nog heel wat moeten verbouwen, maar we zijn enorm blij dat we Sportico28 nu kunnen voorstellen. We willen niet zomaar een padelclub zijn, maar een totaalbeleving aanbieden. Dat kan iedereen vanaf nu komen ontdekken.”

Sportico28 is iedere dag geopend vanaf 8u ’s morgens. Padellen kan tot 23.30u buiten en tot middernacht binnen. Bar28 is open tot 1u.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio