©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Giants moeten Europees succes in competitie verzilveren: “We moeten meteen scherp zijn”

Telenet Giants Antwerp, dat pas donderdagavond met een pak fileleed van Brussel naar Antwerpen terugkeerde na de succesvolle Griekse trip, moet vanavond al opnieuw het parket op. De zevende speeldag van de BNXT-League brengt een trip naar Luik. “Weinig tijd voor recuperatie en voorbereiding als je na een Europese midweekwedstrijd ’s vrijdags al opnieuw moet aantreden. Het is wat het is, we moeten nu ook in België scoren op verplaatsing. Meteen scherp zijn is de boodschap”, beseft coach Christophe Beghin.

Patrick Ceulemans

In de FIBA Europe Cup tellen de Giants met twee zeges op een rij een perfect parcours. In de BNXT League is dat na twee uitschuivers - in de Lotto Arena tegen Kangoeroes Mechelen en bij Leuven Bears - niet meer het geval. Met 3 op 5 is de faalmarge dan ook klein om geen voeling te verliezen met de top 3 van het klassement. “We beseffen dat en ondanks de stevige partij bij Ionikos van woensdag moeten we dus in Luik opnieuw succesvol zijn”, stelt Roby Rogiers, de Antwerpse center die er een dijk van een wedstrijd afwerkte.

“Nemen we deze klip, dan tellen we 4 op 6 en kunnen we ons rustig voorbereiden op de drukke periode die ons vanaf volgende week woensdag (Europees in de Lotto Arena versus Bergen, red.) opnieuw wacht. Ik doe dat wel graag, die Europese midweekmatchen. Dan blijf je in je ritme. Maar richting voorbereiding was het inderdaad beter geweest om niet vanavond, maar pas zaterdag of zondag in Luik te spelen.”

Vurige Stede, felle ploeg

Telenet Giants Antwerp mag zich in de Vurige Stede aan een felle opponent verwachten. Luik tankte zondag vertrouwen door op verplaatsing bij Brussels te mogen juichen. Het was de eerste zege in vijf matchen voor de Waalse ploeg. Het team van coach Lionel Bosco had ook een ganse week om zich te prepareren en is vooral in de eigen Country Hall een te duchten opponent. Met Ioan Iarchevitch, Maxime Depuydt, Brieuc Lemaire, François L’Hoêst, Willem Robeyns en Justin Kohadja beschikt het over veel ervaren Belgische spelers. De nieuwe Duitse guard Kone Bazoumana is een schot in de roos en met nog een portie jong talent in de selectie blijft een Luikse trip op vrijdagavond voor elke ploeg in de BNXT League een niet te onderschatten onderneming. Een Telenet Giants Antwerp met de passie en verdedigende intensiteit van de Europese matchen mag zich tegen teams van dit niveau evenwel niet laten verrassen.

Donderdagavond stond na de terugkeer uit Athene nog verzorging op het programma in de Heylen Vastgoed Basket Campus bij kinesist Koen Embrechts, en bij coaches Christophe Beghin en Randy Oveneke nog een videosessie. Deze ochtend volgt nog een lichte training en verzorging om dan na een sportmaaltijd in de vaste stek (Crown Plaza Hotel) af te reizen richting Luik.

Meer basketbal