Het koppel opent met Linnenboetiek een eigen winkel in bed-, bad- en keukenlinnen. 

Het koppel opent met Linnenboetiek een eigen winkel in bed-, bad- en keukenlinnen. © Dirk Vertommen

Elke en Bart toveren vroegere Bart Smit om tot Linnenboetiek: “Aanbod voor elk budget”

Heist-op-den-Berg -

Het voormalig pand van Bart Smit in de Bergstraat in Heist-op-den-Berg staat niet langer leeg. Elke Cuypers en Bart Bosmans (beiden 36 jaar) bouwden er de voorbije maanden hun nieuwe zaak Linnenboetiek in op. Het koppel heeft een jarenlange ervaring in de sector van slaapcomfort en specialiseert zich nu met een eigen winkel in bed-, bad- en keukenlinnen en bijhorende accessoires.

Kristof Van Rompaey

“Toen Bart op een avond thuiskwam met het idee om een winkeltje open te doen in een leegstaand pand in de Bergstraat, was ik eerst wat terughoudend”, geeft Elke toe. “Uiteindelijk gingen we toch eens kijken en beslisten we om er voor te gaan. Vanaf toen ging alles behoorlijk snel. In augustus zijn de werkzaamheden begonnen.”

In het pand is sindsdien een berg werk verzet. “We arriveerden in een leeg gebouw met kale muren en een plakkende vloer”, vertelt Elke. “Het plafond en enkele muren zijn uitgebroken om dan alles terug op te bouwen. Dat gebeurde met de hulp van heel wat mensen die geweldige inspanningen hebben geleverd op heel korte tijd. Er ging zelfs nachtwerk over.”

Eindejaarscadeaus

Het assortiment van Linnenboetiek bestaat uit allerlei kwalitatieve merken in de wereld van bed-, bad- en keukenlinnen. “We vinden het belangrijk om voor elk budget iets in huis te hebben”, vertelt Elke. “Naast ons uitgebreid assortiment aan linnen hebben we ook heel wat accessoires in ons gamma, zoals servies en glazen van Sergio Herman en Pascale Naessens, geurkaarsen, huisparfums en tandenborstelpotjes. Tal van leuke cadeau-ideetjes voor het eindejaar dus. Het reinigen van donsdekens is ook mogelijk bij ons.”

Het koppel is trots op het resultaat. “We willen een huiselijke sfeer uitstralen en willen onze vaste klanten bij de voornaam leren kennen. Iedereen moet zich hier thuisvoelen”, benadrukken ze. “Onze medewerksters Mieke Boonen en Marleen Bonné worden het dagelijks gezicht van de winkel. Zelf blijven we aan de slag in de sector van het slaapcomfort.”

‘Echte’ winkel

Elke en Bart mikken uiteraard op klanten uit Heist-op-den-Berg en omgeving, maar ze gaan ervan uit dat hun assortiment ook mensen van verder weg zal lokken. “Bepaalde zaken die besteld of gepersonaliseerd moeten worden, sturen we indien gewenst op. Klanten hoeven dus niet per se twee keer langs te komen”, geeft Elke mee. “Intussen is er ook een webshop in de maak.”

Donderdagavond opende Linnenboetiek met een receptie voor genodigden. Vrijdag opent de zaak voor alle klanten. “Dit is echt iets waar Bart en ik samen naartoe leefden”, zegt Elke. “Het is ons kindje dat nu groot moet worden. Voor de Bergstraat is het volgens mij goed dat er nog eens een ‘echte’ winkel van een lokale zelfstandige opent, geen horecazaak of keten.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio