Willy Schuermans vertelt over de ‘Ethica’ van Spinoza. 

Willy Schuermans vertelt over de ‘Ethica’ van Spinoza. © rr

Lessenreeks over joodse filosoof Spinoza

Lier -

De voorbije weken vonden in Lier enkele lezingen plaats over de Ethica, het hoofdwerk van de 17de-eeuwse Amsterdams-joodse filosoof Benedictus de Spinoza. Er volgen er nog twee: op 28 oktober en 4 november.

De lessenreeks wordt verzorgd door de Lierse historicus en jurist Willy Schuermans, die de Spinozakring Lier oprichtte. “Als onafhankelijk onderzoeker heb ik Spinozakring Lier bijna tien jaar geleden opgericht, met de bedoeling om het leven ende filosofie van Spinoza bekend te maken bij een breder publiek. Dat doe ik door lezingen en via de website waarop je vele honderden bladzijden informatie over Spinoza en zijn tijd kunt raadplegen.”

Je kunt elke Ethica-les afzonderlijk bijwonen. Schuermans begint immers telkens met een korte samenvatting van wat voorafging en een korte schets van een sleutelmoment uit de biografie van Spinoza. Daarna neemt hij een deel van de Ethica onder de loep.

De lessen vinden plaats op 28 oktober in cultuurcentrum Colibrant en op 1 november in cultuurcentrum Vredeberg, telkens om 19u. Toegang: 1, 3 en 5 euro.  (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio