©  REUTERS

Twee verdachten van agressie op Manchester City-fan op snelwegparking zijn aangehouden

Twee van de vijf verdachten die verhoord zijn na de agressie op een fan van Manchester City op de parking langs de E40 in Drongen, zijn aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Gent beslist. De drie anderen werden vrijgelaten onder strikte voorwaarden, waaronder een verbod om voetbalmatchen bij te wonen.

jvhBron: BELGA

Een 63-jarige man raakte dinsdagavond zwaargewond nadat hij als fan van Manchester City het slachtoffer werd van agressie op de parking langs de E40 in de Gentse deelgemeente Drongen. “Een man die een sjaal droeg van Manchester City, was na de voetbalmatch Club Brugge - Manchester City met de wagen gestopt op de snelwegparking in Drongen en had zich naar de shop begeven. Volgens de eerste vaststellingen van het onderzoek zou zijn voetbalsjaal in de shop afgenomen zijn door een verdachte en stapte deze ermee naar buiten. Daaropvolgend kwam het slachtoffer in confrontatie met enkele verdachten op de parking, en belandde hij op de grond na fysieke agressie”, stelde het parket.

LEES OOK: Belgische fan (63) in levensgevaar na aanval op parking omdat hij Manchester City-sjaal draagt, vijf personen opgepakt

Volgens de zoon van het slachtoffer hebben getuigen gezien dat zijn vader een slag op het hoofd kreeg, en waren de verdachten supporters van Club Brugge. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij ligt nog altijd in een coma, maar zijn toestand is stabiel.

Twee arrestaties

De politie pakte in de nacht van dinsdag op woensdag vijf personen op. Zij moesten een nacht in de cel blijven, en verschenen in de loop van donderdag voor de onderzoeksrechter in Gent. Voorlopig gaan de onderzoekers ervan uit dat één verdachte de slagen toebracht, en dat de anderen zich onder meer schuldig maakten aan schuldig verzuim door geen hulp te bieden.

Twee van de vijf werden door de onderzoeksrechter nu ook formeel aangehouden. De drie anderen werden vrijgelaten onder strikte voorwaarden, waaronder een verbod om voetbalmatchen bij te wonen.