© Joren De Weerdt

Gemeente Berlaar wil voortuinen die water doorlaten

Berlaar -

De gemeente Berlaar wil haar inwoners aanmoedigen om hun (voor)tuin te ontharden. Daartoe organiseert ze een infomoment op donderdag 28 oktober.

“Steeds meer oppervlakte wordt verhard. De ruimte wordt dan ingenomen door gebouwen, wegen en parkeerterreinen, maar ook tuinen en voortuinen kleuren steeds vaker grijs door één of meerdere verhardingen. Nochtans heeft een groene (voor)tuin heel wat voordelen”, stelt schepen van Milieu Willy Buellens (CD&V).

“Planten en bomen vangen regenwater op en in de zomer koelen ze de lucht rond je huis. Groene voortuinen helpen ons in ons streven naar een klimaatneutrale gemeente, maar ze maken de buurt ook gewoon prettiger, levendiger en gezonder om te wonen. Omdat vele kleintjes één groot maken, willen we de komende jaren inzetten op de vergroening van voortuinen.”

“We willen onze inwoners informeren over wat er wel en niet kan, maar we willen hen ook warm maken om verder te gaan. We brengen daarvoor enkele brochures en flyers uit, maar we starten met een inspirerende infoavond waarin we de wettelijke bepalingen verduidelijken en waar groenconsulent Bart Verelst je alle info geeft om daarna zelf aan de slag te gaan”, zegt schepen Buellens.

De infoavond vindt plaats op donderdag 28 oktober om 20u in de parochiezaal van Ontmoetingscentrum Ballaer (Markt 27). Vooraf inschrijven is niet nodig, de infoavond is gratis.  (cvr)MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio