Christian en Jeff Van Balen aan de vestiging in Hemiksem die ze te koop stellen. 

Christian en Jeff Van Balen aan de vestiging in Hemiksem die ze te koop stellen. © Bart Roggeman

APC ruilt na 38 jaar Hemiksem in voor Niel

Hemiksem, Niel -

Na het aangekondigde afscheid van boetiek Maya moet Hemiksem nog een andere handelszaak uitzwaaien die uitgroeide tot een begrip in de gemeente. Na 38 jaar verlaat de APC-Groep (Autopartscenter) Hemiksem om zijn activiteiten voort uit te bouwen in Niel.

Jeff Van Balen (62) begon 38 jaar geleden met een bescheiden winkeltje in auto-onderdelen op de hoek van de Saunierlei met de Pompstraat. De zaak groeide intussen uit tot APC-Groep, een kmo met vijf vestigingen en 26 medewerkers., zowel gericht op de particulier als op de vakman en de industrie.

“Twee jaar na de start kwam Rudy Verhulst (61) als vennoot mee aan boord en al gauw volgde een tweede vestiging in Willebroek”, schetst de zaakvoerder het begin. “De volgende stap was de aankoop van de voormalige Aldi-vestiging in de Heuvelstraat - de huidige locatie in Hemiksem - waardoor we ons kleine winkeltje konden verhuizen naar een pand dat tienmaal groter was.”

De vestiging in Hemiksem.

De vestiging in Hemiksem. © APC-Group

In 2007 was Kontich aan de beurt waar APC-Group nu aan de Mechelsesteenweg zit. “Vervolgens openden we een centraal magazijn in de Potaardestraat in Niel. In 2018 ten slotte kwam er nog een vestiging bij in Kampenhout.”

De winkel in Hemiksem wordt nu verlaten om de activiteiten voort te zetten in Niel. “In Hemiksem hebben we ons door de jaren heen steeds meer gericht op de de garagist en de industrie. Omdat de bestellingen voor onze professionele klanten sowieso vertrekken vanuit Niel en we daar bovendien de opportuniteit kregen een naastgelegen unit te verwerven, leek het ons aangewezen die activiteiten daar te centraliseren”, verduidelijkt Jeff Van Balen.

Het logistieke centrum in Niel van waaruit zes bestelwagens tot vier keer per dag vertrekken.

Het logistieke centrum in Niel van waaruit zes bestelwagens tot vier keer per dag vertrekken. © APC-Group

“De verdeel- en opslagruimte in Niel werd uitgebreid tot duizend vierkante meter opslag van technische auto-onderdelen”, pikt zoon Christian (32) in. Samen met Dennis (31), zoon van vennoot Rudy Verhulst (31), staat de volgende generatie klaar om hun visie en jongere geest op APC-Groep los te laten.

De moderne, ruime verdeel- en opslagruimte in Niel.

De moderne, ruime verdeel- en opslagruimte in Niel. © APC-Group

“Uiteraard kan de particulier ook nog altijd in Niel terecht, maar voor accessoires zoals de Thule dak- en fietsdragers, die wij ook in verhuur hebben, en andere niet-technische onderdelen is het aangewezen naar een van onze showrooms in Kontich of Willebroek te gaan die eveneens niet zo ver weg zijn. En er is ook de webshop die we door de coronaperikelen hebben opgericht en die ook zijn vruchten afwerpt.”

Met de decennialange ervaring is APC-Group niet alleen in Hemiksem, maar ook in de hele zuidrand uitgegroeid tot een begrip. De zaakvoerders organiseren, met de samenwerking van verschillende fabrikanten, bij hen geregeld ook opleidingen en bijscholingen voor garagisten en vakspecialisten. Met de jonge generatie die klaar staat om over te nemen, is de ambitie nog niet uitgeblust.

Bart Roggeman

www.autopartscenter.be

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio